Влада

У житомирській обласній лікарні розпочали службову перевірку щодо забезпечення лікарів засобами захисту

13 April 2020, 11:50

За вказівкою голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка у обласній лікарні розпочали службову перевірку щодо забезпечення лікарів засобами захисту.

Про це він розповів під час брифінгу в Житомирській ОДА 13 квітня.

«Я хочу сказати, що сьогодні за моєю вказівкою, підписано наказ начальником управління охорони здоров’я Житомирської ОДА про службову перевірку, яка здійснюється в обласній лікарні згідно сюжету журналістів одного з телеканалів стосовно забезпечення медиків засобами індивідуального захисту. Тому будемо розбиратися», – сказав Віталій Бунечко.

Мова йде про сюжет журналістів програми «Гроші» , який вийшов в ефір 6 квітня на каналі 1+1.

У сюжеті показали відео, на якому медперсонал обласної лікарні просить захисну маску, а їм відмовляють. Головний лікар Богдан Леськів журналістам «Грошей» розповів, що необхідні засоби захисту є. Частина у відділеннях, а 80% в резерві на складах.

На брифінгу в Житомирській ОДА начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик прокоментував ситуацію із забезпеченням засобами захисту лікарів і зазначив, що в обласній лікарні не лікуються хворі на COVID-19.

«На сьогоднішній день я повідомлю всіх, що з резервного фонду були виділені гроші і закуплено засоби індивідуального захисту і дезрозчини. Вони є в лікарні, частина їх роздана дійсно медичним працівникам і сьогодні комісія це опрацює. Але сьогодні наш заклад – обласна клінічна лікарня, не проводить лікування і діагностику хворих з COVID-19, тому гострої необхідності у 100% забезпеченні обласної лікарні на три місяці засобами індивідуального захисту немає. Якщо десь буде випадок, якщо пацієнт поступає із гострою хірургічною чи іншою патологією і потрібно буде надавати допомогу в обласній лікарні, засобів на сьогоднішній день достатньо», – зазначив Микола Суслик.

Віталій Бунечко додав, що результати службової перевірки будуть публічними.

На брифінгу також розповіли, що в області станом на ранок 13 квітня зафіксовано 95 випадків захворювання на коронавірус.

Як повідомляв Житомир.info, Станом на 9.00 13 квітня в Україні зафіксовано 3102 випадки COVID-19, за останню добу – 325 випадків.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна лікарня службова перевірка маски Бунечкко  
Матеріали по темі