Здоров'я

У лікаря житомирської лікарні №1 виявили COVID-19, усього в області 13 медпрацівників із підтвердженим коронавірусом

14 April 2020, 11:14

У Житомирській області у 13 медичних працівників діагностували коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це 14 квітня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомили заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко та начальник управління охорони здоров'я ОДА Микола Суслик.

«Станом на 14 квітня зареєстровано 18 нових лабораторно підтверджених випадків. Всього випадків з наростаючим підсумком по Житомирській області вже 112. Померлих на сьогодні – троє. За добу надійшло 57 повідомлень про підозру. Всього перевірено уже 320 підозр. Так званими лідерами серед населених пунктів є Бердичівський район – 25 хворих, Коростенський – 30, Малин – 21, місто Житомир – 19. На амбулаторному лікуванні з усіх захворілих знаходиться 66 осіб і 43 знаходяться на стаціонарному лікуванні. Кількість медиків, які захворіли на коронавірус, сьогодні становить 12 осіб», – повідомила Наталія Остапченко.


Начальник УОЗ Микола Суслик додав, що у ніч на 14 квітня COVID-19 виявили у ще одного лікаря, однак цей випадок поки не увійшов до загальної статистики по області.

«У нас дійсно 12 медичних працівників, які були у контакті і вони захворіли. З 12 тільки одна людина знаходиться в Бердичівській центральній міській лікарні на лікуванні. Стан її ближче до середньої важкості, вона отримує симптоматичну терапію без дихальної підтримки киснем. 11 наших медичних працівників, це і молодший медичний персонал, і середній, і лікарі, знаходяться на самоізоляції і лікуються амбулаторно. Сьогодні вночі було додатково проведено обстеження 15 підозрілих, вони ще не увійшли в нас у звітність, серед двох підтверджених випадків є теж лікар, який знаходиться на стаціонарному лікуванні. Стан його задовільний», – розповів Микола Суслик.

Він уточнив, що лікар, у якого в ніч на 14 квітня виявили COVID-19, перебуває у житомирській лікарні.

«Новий випадок – лікарня №1, лікар у задовільному стані. Три працівники у нас у Бердичеві, по два – в Малині і Коростишеві, три – в Коростені, один – у Житомирському районі і один ще ПМСД (Центр первинної медико-санітарної допомоги - ред.) в місті Житомир», – уточнив начальник УОЗ.

Нагадаємо, станом на ранок 13 квітня у Житомирській області виявили 95 випадків коронавірусу. Увечері стало відомо про ще 17 нових випадків. Таким чином, загальна кількість виявлених випадків коронавірусної хвороби у Житомирській області станом на вечір 13 квітня склала 112 осіб.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 14 квітня 2020 року в Україні зафіксовано 3372 випадки COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 зараження лікар Суслик  
Матеріали по темі