Економіка

Аудитори провели ревізію в житомирському бюро судмедекспертизи облради та виявили порушень на 1 млн грн

16 April 2020, 09:39

Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради (далі – Бюро) за період з 01.01.2014 по 31.12.2019 виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму понад 1 млн грн.

Про це 14 квітня повідомила пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Аудитори встановили, що працівникам Бюро у 2016–2019 роках проведено безоплатну видачу молока на загальну суму понад 525 тис. грн (виділено редакцією), тоді як за результатами атестації робочих місць визначено, що умови праці працюючих належать до 2 класу (допустимі умови праці), а не до шкідливих умов праці», – йдеться у повідомленні.

Зазначено також, що через допущені порушення при нарахуванні та виплаті заробітної плати працівникам, відпускних, нарахуванні єдиного соціального внеску особі з інвалідністю тощо зайво витрачено майже 192 тис. грн.

Окрім того, за рахунок коштів загального фонду проводилася виплата заробітної плати з нарахуваннями працівникам, зайнятим при наданні платних послуг. Відповідне порушення призвело до необґрунтованого використання коштів загального фонду на суму понад 179 тис. грн.

«Серед іншого, недоотримання доходів за проведені судово-медичні експертизи у цивільних справах, завищення вартості виконаних робіт, проведення попередньої оплати з порушенням законодавства тощо. Загальна сума таких порушень становить майже 120 тис. грн.(виділено редакцією)», – інформують аудитори.

Ужитими заходами наразі відшкодовано порушень на суму понад 171 тис. грн.

Начальнику Бюро надіслано обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених ревізією порушень.

До об'єкта контролю застосовано фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

За допущені порушення законодавства з фінансових питань на 4 посадових осіб Бюро складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 164-2 КУпАП та за недотримання законодавства про закупівлі на 1 посадову особу Бюро складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 164-14 КУпАП.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Як повідомляв Житомир.info, протягом січня-листопада 2019 року фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 17,5 млн грн. За вказаний період за недотримання законодавства 66 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 20 – до матеріальної та дисциплінарної. Одну посадову особу звільнено з посади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитор втрати бюро судмедекспертизи  
Матеріали по темі