Здоров'я

У Житомирській області кількість викликів до хворих з підозрою на COVID-19 зменшилася удвічі, а одужали вже 19 пацієнтів

28 April 2020, 11:31

У Житомирській області вже 19 осіб вилікувалися від коронавірусної хвороби. Окрім того, до служби екстреної медичної допомоги почала надходити менша кількість викликів до хворих з підозрою на інфікування COVID-19.

Про це 28 квітня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомили заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко та начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

«За минулу добу зареєстровано нових лабораторно підтверджених випадків – три. Всього випадків з наростаючим підсумком на території Житомирської області – 354. За добу надійшло нових повідомлень про підозру – 40, всього підозр з наростаючим підсумком – 933. Кількість померлих станом на сьогодні у нас 8 осіб, кількість людей, які одужали, – 19. Це гарна тенденція, я вважаю. Не хочу бути занадто оптимістичною, але останні дві доби нам показують, що захворюваність іде на спад», – зауважила Наталія Остапченко.

Микола Суслик розповів про зменшення кількості викликів до хворих з підозрою на COVID-19, а також про стан пацієнтів з важким перебігом хвороби.

«По екстреній медичній допомозі у нас кількість викликів до хворих з підозрою на COVID-19 значно зменшилася. Якщо у нас раніше було 22-25 викликів, зараз в основному це 10, 11, 12. Тобто, карантинні заходи дали певний результат, і ми будемо надіятися, що і продовження цих карантинних заходів теж допоможе нам цю епідемію здолати плавно. Сьогодні на стаціонарному лікуванні у нас знаходяться 85 пацієнтів, ми виписуємо пацієнтів після обстеження і зробленою двічі ПЛР-діагностикою, при від’ємному результаті дозволяється таким людям безпосередньо бути в суспільстві. Якщо ж позитивні результати, перший чи навіть другий і стан дозволяє, ми теж виписуємо пацієнта на амбулаторне лікування. І сьогодні таких пацієнтів у нас 242. Серед важких у нас 6 пацієнтів, на апаратах штучної вентиляції легень – двоє, вчора іще перевели на апарат штучної вентиляції легень пацієнта віком 85 років з супутньою патологією. І попередньо у нас була пацієнтка 52 років у Новограді-Волинському. Двоє пацієнтів у Коростені та Бердичеві знаходяться на кисневій підтримці, і двоє – ближче до середньої важкості – отримують подальше лікування», – повідав Микола Суслик.

Нагадаємо, станом на вечір 27 квітня 2020 у Житомирській області було виявлено 354 випадки інфікування COVID-19, зокрема за останню добу це захворювання підтвердили у трьох людей. Також повідомлялося, що одужали 16 пацієнтів, які хворіли на COVID-19.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9.00 год. 28 квітня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 9410 випадків коронавірусного захворювання, з них 401 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Остапченко Суслик  
Матеріали по темі