Місто

Міська влада похвалилася офіційним геопорталом Житомира, який подарували «антикорупціонери»

29 April 2020, 17:35

Уже зараз у жителів Житомира є можливість використовувати новий зручний електронний картографічний сервіс – геопортал. Сервіс призначений як для містян, так і для працівників Житомирської міської ради.

Про це 29 квітня повідомила пресслужба міськради.

Завдання геопорталу полягає в тому, щоб надавати повну і детальну інформацію про території. Для громади – це зручний інструмент для швидкого отримання інформації про місто через Інтернет, а органам муніципального управління геопортал дасть можливість аналізувати просторові дані та приймати оптимальні рішення щодо розвитку міста.

«У Європі вважається престижним навіть для невеликого міста мати на своєму офіційному сайті подібний електронний сервіс. Використання геопорталів нарівні з іншими інформаційними або довідковими ресурсами стало невід’ємною частиною життя. На сьогоднішній день геопортали активно запроваджуються у містах України, тому Житомир не став виключенням», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зазначається, що Створення геопорталу стало можливим завдяки співпраці Житомирської міської ради та Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI). Технічну реалізацію забезпечили IT-спеціалісти SoftPro. За адміністрування геопорталу відповідає управління розвитку інформаційних технологій міської ради.

У коментарі мер уточнив, що на розробку геопорталу кошти з міського бюджету не витрачалися, його Житомиру подарували.

Довідка міської ради: Геопортал – це багатофункціональний Інтернет-ресурс з повною та актуальною картографічною інформацією. По суті, геопортал – це точна і детальна карта території, на яку нанесена інформація про різні об’єкти. Ідея багато в чому схожа на електронні карти Google, але різниця в тому, що геопортал готується індивідуально під потреби міста. Зокрема, на геопорталі Житомира (gis.zt-rada.gov.ua) ви знайдете інформацію про:

фінансування різних комунальних проектів з міського бюджету розвитку;

об’єкти, які пропонує місто для інвесторів;

комунальні будівлі та приміщення;

законні рекламні конструкції;

тимчасові споруди;

енергоефективність різних комунальних об’єктів.

Ці всі дані можна переглянути на карті у вигляді шарів, реєстрів чи завантажити їх у зручному для обробки форматі. Та навіть переглянути аналітику щодо різних сфер життя міста. Детальніше роз’яснення читайте тут.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 5 грудня 2019 року радник мера Житомира з публічності та запобігання корупції Сергій Яцик презентував геопортал, який розмістили на сайті міськради з тестовими даними.

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2019 року в Gnatyuk Art Center пройшов семінар-презентація «Е-урядування в Житомирі: виклики та перспективи», під час якого презентували beta-версію геоінформаційної системи міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада геопортал Е-урядовання  
Матеріали по темі