Події

​ДБР повідомило про підозру інспектору установи виконання покарань з Житомира, який доставляв ув’язненим кокаїн, канабіс і метадон​

30 April 2020, 11:01

Інспектору Житомирської «вісімки», якого у серпні 2019 затримали за доставку наркотиків ув’язненим, повідомили про підозру.

Про це 30 квітня повідомила пресслужба ДБР.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру молодшому інспектору «Житомирської установи виконання покарань». Він підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, інспектор домовився із ув’язненим про передачу йому наркотичних засобів за грошову винагороду. У серпні 2019 року підозрюваний придбав наркотичні засоби та приніс до установи виконання покарань кокаїн, канабіс та метадон.

«Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід — відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області»,- повідомили в ДБР.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

У пресслужбі прокуратури Житомирської області 30 квітня розповіли подробиці про затримання інспектора УВП.

"За даними слідства, інспектор установи виконання покарань, 1999 року народження, отримавши від іншої особи пакунки із вмістом наркотичних засобів для передачі одному із ув’язнених, перевіз їх до адміністративного приміщення виправного закладу, що у Житомирі, де намагався пронести на територію установи. Однак, був затриманий правоохоронцями. Під час огляду в інспектора вилучено поліетиленовий пакет із вмістом порошкоподібної речовини, речовини рослинного походження зеленого кольору та кристалічною речовиною білого кольору. Проведеною судовою експертизою встановлено, що вилучені речовини - заборонені наркотичні засоби, а саме, кокаїн, канабіс та метадон у великих розмірах", - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2019 року у Житомирі викрили 40-річного засудженого, який налагодив схему поставки наркотичних засобів до установи виконання покарань. Чоловік залучив до злочинної діяльності низку осіб, у тому числі і працівників тюрми.

Зокрема, у схемі постачання наркотиків до житомирської «вісімки» фігурує інспектор відділу режиму та охорони пенітенціарного закладу, який приносив ув’язненим «пакунки» з мета доном і марихуаною. Під час обшуку в нього знайшли близько 100 тис.грн та бурштин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УВП наркотик тюрьма інспектор  
Матеріали по темі