Фоторепортаж

Вареники, домашня ковбаса і кава: магазини, кіоски та кафе у Житомирі обклеєні оголошеннями з пропозиціями «поїсти». Фоторепортаж

4 May 2020, 15:18

«Готуємо страви на замовлення власного виробництва», «Приймаємо замовлення на святкові кондитерські вироби», «Домашня ковбаса, буженина, балик, пресоване м'ясо власного виробництва», «Замовляйте страви з собою», «Чай та кава. Працюємо "на винос"», – такими та подібними оголошеннями рясніють будівлі магазинів, кіосків, кав’ярень і кафе у центрі Житомира.

Власники закладів громадського харчування зі «швидкими» стравами і не тільки пристосувалися до умов карантину, тому вулична їжа і напої стали ще більш доступними. Бізнес намагаються бути максимально гнучким й, аби не втратити прибутків, готовий везти обіди туди, куди попросить клієнт. Асортимент – різноманітний: кава, вареники з різними начинками, м’ясні вироби домашнього приготування, це не враховуючи вже звичної шаурми та хот-догів.

Багато закладів працюють «через віконечко» і закликають дотримуватися дистанції у черзі. Нагадаємо, влада Житомира вирішила трохи послабити карантин в обласному центрі: з 1 травня дозволили працювати перукарням та продуктовим ринкам, а заклади харчування можуть обслуговувати клієнтів «на винос».

Добірку фото з оголошеннями про дистанційну роботу житомирських торговельних закладів дивіться у фоторепортажі, відзнятому 30 березня 2020 року

Нагадаємо, 4 травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про продовження карантину до 22 травня та послаблення з 12 травня, які передбачені першим етапом виходу з карантину.

Як повідомляв Житомир.info, карантин в Україні почався з 12 березня 2020 року: на засіданні 11 березня Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. Обмеження мали діяти по 3 квітня 2020 року, але 25 березня в Україні була оголошена надзвичайна ситуація на всій території країни, а карантин продовжили до 24 квітня 2020 року. На засіданні Уряду 22 квітня карантин в Україні продовжили до 11 травня 2020 року – цей день прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав «Днем К», точкою відліку початку виходу з карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кафе кіоск оголошення карантин дистанційна робота  
Матеріали по темі