Місто

Житомирські заклади харчування, кафе та ресторани за спрощеною системою можуть отримати дозвіл на розміщення літнього майданчику

8 May 2020, 14:03

З 11 травня у Житомирі на вулицях запрацює сезонна торгівля напоями та морозивом і літні майданчики закладів харчування, кафе та ресторанів. Дозволи на відкриття літніх майданчиків видаватимуть за спрощеною системою.

Таке рішення 8 травня прийняли на позачерговому засіданні виконавчого комітету. Зокрема внесли зміни до рішення виконавчого комітету від 15.04.2020 №430 «Про організацію сезонної торгівлі на території міста Житомира».

«Даним проектом рішення, як виняток, на весняно-осінній період 2020 року пропонується погодити розміщення облаштованих відкритих майданчиків та об’єктів сезонної торгівлі без врахування положення 158. Зокрема, пропонується організувати сезонну торгівлю у весняно-осінній період на території міста Житомира з 11 травня 2020 року. Погодити розміщення об’єктів сезонної торгівлі для торгівлі продовольчими товарами на території прилеглій до підприємств роздрібної торгівлі, продовольчими товарами ресторанного господарства, відповідно до схем погоджених департаментом містобудування та земельних відносин. Також погодити розміщення облаштованих відкритих майданчиків на території прилеглій до підприємств ресторанного господарства стаціонарної мережі без права будь-якої капітальної забудови з обладнанням та конструкціями, що легко демонтуються у весняно-осінній період 2020 року з 11 травня 2020 року. Окрім того, зобов’язати суб’єктів забезпечити дотримання відповідних санітарних та протиепідеміологічних заходів згідно з вимогами чинного законодавства. Розміщувати майданчики виключно в межах фасаду стаціонарного закладу ресторанного господарства, збереження вільних проходів, проїздів, у вхідні брами будинків. Збільшення лінійних розмірів майданчику поза межами фасаду закладу, можливе лише за умови письмової згоди власника або користувача сусіднього приміщення», – зазначив директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

Також у рішенні конкретно визначено, що може бути розміщено на літньому майданчику.

Заступниця мера Світлана Ольшанська уточнила, що перша частина рішення це виключно сезонна торгівля – напої, квас, морозиво.

«Ми вже прийняли рішення, яким об’єктам це дозволено, але ми прописали, що на період карантину вони не зможуть здійснювати свою діяльність. Так як карантин послаблюється, ми внесли зміни, що з 11 травня вони можуть розпочати свою діяльність, визначено коло суб’єктів, кому дозволено», – зазначила Ольшанська.

Мер Сергій Сухомлин запропонував погодити спрощену процедуру отримання дозволів на відкриття літнього майданчику біля закладів ресторанного господарства.

«Ми розуміємо, що Кабмін дозволив працювати літнім майданчикам. Не у всіх закладах харчування, кафе та рестораннах є літні майданчики, тому у порядку виключення, на цей рік ми спрощуємо дозвіл на утримання літніх майданчиків і будемо робити це дуже швидко для того, щоб бізнес міг працювати і швидко виставити столики. Але звертаюсь до всіх, щоб вони виглядали естетично. Ми повинні ще дати форму реєстрації, щоб бізнес подавав, де вони хочуть розміщувати, коротеньку план-схему і потім на затвердження виконкому. Ми готові хоч кожен день збиратися і давати ці дозволи. Ми не кажемо робити через архітектуру, робити проекти, але просто паспорт-привязка, маленька схема, скільки столиків буде стояти і як воно буде виглядати і все, ми будемо швидко видавати ці рішення, щоб бізнес міг працювати», – сказав Сергій Сухомлин.

Члени виконкому внесли зміни і проголосували за рішення.

«Пункт 9 затвердити в наступній редакції: погодити розміщення облаштованих відкритих майданчиків на території прилеглій до підприємств ресторанного господарства стаціонарної мережі без права будь-якої капітальної забудови з обладнанням та конструкціями, що легко демонтуються у весняно-осінній період 2020 року з 11 травня 2020 року за умови погодження плана-схеми департаментом архітектурита землекористування та прийнятим рішенням виконкому», – зазначила Світлана Ольшанська.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 7 травня Кабмін оприлюднив постанову про послаблення карантину: дозволили тренування, роботу літніх майданчиків та магазинів в ТРЦ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кафе ресторани літні майданчики виконком карантин  
Матеріали по темі