Здоров'я

До апарату ШВЛ підключили 46-річну житомирянку з COVID-19: кілька днів хворіла, але до лікарів не зверталася

14 May 2020, 11:11

На стаціонарному лікуванні у медичних закладах Житомирської області перебуває 73 пацієнти, у яких виявили COVID-19. Двоє хворих підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Одну з пацієнток до ШВЛ підключили 13 травня, йдеться про 46-річну жительку Житомира, яка кілька днів лікувалася самостійно та до лікарів не зверталася.

Про це 14 травня під час щоденного онлайн-брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

Він також відзначив, що в цілому в області відслідковується позитивна тенденція щодо захворюваності на коронавірус.

«Завдяки відповідальності наших громадян, дотриманню карантинних заходів на сьогоднішній день ми маємо тенденцію до стабільного зниження захворюваності і будемо надіятися на перспективу, що воно буде. Сьогодні у нас у стаціонарах знаходиться 73 пацієнти, частинна з яких уже на стадії виписки після перевірки повторного ПЛР-тесту. Серед 73 пацієнтів 5 осіб знаходяться у палатах інтенсивної терапії, двоє пацієнтів знаходяться на штучній вентиляції легень. Один пацієнт у нас вчора став важчий і був переведений на штучну вентиляцію легень. Це молода жінка, 46 років, яка, на жаль, чотири дні знаходилася на амбулаторному спостереженні і не зверталася за медичною допомогою, тому ми закликаємо абсолютно всіх, хто відчуває симптоми захворювання, будь ласка, звертайтесь до лікарів за допомогою», – закликав начальник управління охорони здоров’я.

Микола Суслик уточнив, що йдеться про жительку міста Житомира, яка має супутню патологію, що ускладнює перебіг захворювання на COVID-19.

Начальник УОЗ також поінформував, що серед інфікованих дітей і медичних працівників пацієнтів у важкому стані немає.


Відеотрансляція Житомирської ОДА

Нагадаємо, станом на 22:30 год. 13 травня у Житомирській області лабораторно підтверджено 533 випадки захворювання на коронавірус COVID-19, зокрема за останню добу хворобу виявили у трьох осіб – усі жителі Житомира.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 14 травня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 16 847 випадків COVID-19, з них 422 виявили упродовж останньої доби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Суслик  
Матеріали по темі