Місто

​У житомирському парку висадили екзотичні дерева та вирішили знести старі дерев'яні скульптури

19 May 2020, 17:01

Близько 170 дерев та кущів, серед яких: екзотичні гінкго білоби, сакури, "золотий дощ", висадили на початку травня у житомирському парку ім. Ю. Гагаріна. За словами керівництва КП «Парк», на програму озеленення з міського бюджету виділили 54 тисячі гривень. Гроші на рахунок підприємства мають надійти наприкінці цього року, тому фірма «Корнеліс» погодилася передати рослини до сплати послуг.

«В минулому році ми більше займались частиною правого парку. В цьому році кількість була поділена навпіл: частину було висаджена на благоустрій нового атракціону, інша частина була висаджена на бік «клітки» - нашої танцювальної площадки. Тут дуже гарна колекція сакур, яблунь і різноманітні кущі», - розповідає заступник директора КП «Парк» Юрій Рогозинський.


Але, на жаль, не всі містяни цінують роботу працівників парку і вже встигли вкрасти нові саджанці.

«І вандалізм, і крадуть кущі. При посадці цього року було викрадено в перший же день 13 штук. Довелось їх замінювати за кошт фірми, яка виграла тендер. І на тому тижні три кущі (вкрали). Зранку прийшов і недорахувався, вкрали спіреї, барбариси кольорові», - додає Юрій Рогозинський.

Кілька років у парку стоять дерев'яні скульптури у вигляді казкових та міфічних істот. Більшість з них у поганому стані, тому керівництво парку вирішило їх прибрати.

«Їх вирізали з дерев, що тут росли. Дерева повмирали, а з них зробити статуї, повирізали казкових істот і вже прийшов час, коли частина з них згнила. Вони можуть нанести шкоду дітям, які гуляють в парку, тому було прийнято рішення зняти їх. Не всі, а тільки ті, які в непридатному стані», - каже Юрій Рогозинський.

Приводять до ладу «Зелений лабіринт» - проєкт бюджету участі - 2019. Працівники фірми «Корнеліс» замінюють засохлі туї на нові та облаштовують нову огорожу.

«Сьогодні ми відновлюємо лабіринт, який був не зовсім придатний. Взагалі ми відповідаємо за покос трави, клумби в парку, а рослини, які ми вирощуємо у нашому розпліднику, тут висаджуємо. Більш як 90 туй вийшли зі строю, вони замінюються і ми повністю робимо нове огородження. Біда цього всього це собаки, яких вигулюють, а туї дуже бояться собак». - каже представник фірми «Корнеліс» Олексій Єрмаков.

Нагадаємо, проєкт бюджету участі «Перший в Житомирській області «Зелений лабіринт» за 1 млн 435 тис. грн, автором якого є Володимир Дяченко, був у затвердженому мером Житомира переліку проектів-переможців, які реалізовуватимуться в 2019 році за кошти міського бюджету. 15 квітня 2019 управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з ФОП Гудзь Павло Анатолійович на реконструкцію території благоустрою з влаштуванням «Зеленого лабіринту» на території міського парку культури та відпочинку. На початку вересня 2019 року «Зелений лабіринт» у житомирському парку почав всихати й не був офіційно відкритий.


Як повідомляв Житомир.info, на дезінфекцію житомирських парків та зарплату працівників КП виділили 220 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк озеленення лабіринт дерева кущі  
Матеріали по темі