Події

​Двох житомирських патрульних судитимуть за побиття начальника: вдарили по голові, душили і вкусили

20 May 2020, 14:01

Інспектора відділу безпеки дорожнього руху та т.в.о. інспектора зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Житомирській області судитимуть за умисне заподіяння начальнику тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків (ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України).

Про це 20 травня Житомир.info повідомило Державного бюро розслідувань

«Слідством встановлено, що начальник одного з відділів Управління патрульної поліції в Житомирській області, дізнавшись про місцезнаходження прогульника, разом з патрульними 28 серпня 2018 року прибули до помешкання інспекторки зі зв’язків з громадськістю. Побачивши начальника інспектор вдарив по голові, повалив на землю та почав душити. Інші поліцейські намагалися припинити протиправні дії колеги та одягнути на нього кайданки. В цей час власниця помешкання спробувала зупинити дії правоохоронців і вкусила керівника відділу за плече. У результаті потерпілий отримав численні тілесні ушкодження та струс головного мозку. 20 березня 2020 року обом працівникам патрульної поліції було повідомлено про підозру», – йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід – Житомирське управління ДБР Нацполіції України.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 14 березня 2018 року житомирський патрульний побив чоловіка біля магазину, в управлінні проводили службове розслідування

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР патрульні начальник побиття суд  
Матеріали по темі