Події

В Житомирській області затримали начальника райвідділу поліції, який брав щомісяця хабарі з підприємця

21 May 2020, 20:07

Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України та слідчі ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали начальника поліції одного з районів області, якого викрили на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

Про це 21 травня повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

«Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановлено інформацію щодо протиправних дій одного з працівників керівного складу житомирської поліції. Посадовець за невтручання у діяльність, пов’язану з розведенням риби, вимагав у 58-річного мешканця Романівського району області щомісяця надавати йому хабар у розмірі 10 000 гривень. Правоохоронці задокументували факт передачі посадовцю поліції грошових коштів та рибної продукції на суму п’ять тисяч гривень. Наступного разу поліцейський приїхав за «даниною» сам до водойми, де працював чоловік, одержав частину хабаря, але його відразу затримали. Готується вручення підозри та обрання запобіжного заходу», - йдеться у повідомленні.

За вимагання та одержання неправомірної вигоди загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з конфіскацією майна.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 9 квітня 2020 року затримали на хабарі т.в.о. заступника начальника одного з райвідділів поліції: капітан поліції разом з адвокатом за 10 тис. грн «закривали» адміністративні провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція хабар ГУНП Романівський район  
Матеріали по темі