Політика

Житомиряни з плакатами та прапорами провели акцію проти політики президента Зеленського

24 May 2020, 15:39

Вдень 24 травня в центрі Житомира провели акцію проти політики Володимира Зеленського з нагоди річниці його перебування на посаді президента.

До акції долучилися кілька десятків людей з плакатами: «Ні капітуляції», «Стоп реванш», «Ні відведенню військ» та із закликом до депутатів мати проукраїнську позицію. Учасники акції збиралися біля будівлі облдержадміністрації на майдані Корольове й пройшли по пішохідній Михайлівській до вулиці Київської скандуючи «Ні капітуляції».

Проведення акції анонсував житомирський осередок партії «Демократична сокира».

«Ми збираємось на вулиці Михайлівській 24 травня о 14:00 біля міської ради. Одночасно з нами будуть виходити люди по інших областях. Ми збираємось дати свою оцінку першому (і єдиному?) року правління Зеленського. Дати оцінку йому, його міністрам, його Єрмаку, його олігархам, його реваншистам, його корупції, його «реформам», його владі. Зеленський став монархом у демократичній країні. Йому належить і виконавча, і законодавча, і судова гілки влади. Він ставить міністрів та прокурорів, призначає силовиків та директорів. Він і відповість за них усіх», - пояснювали мету зібрання організатори.

Водночас «Українська правда» повідомляє, що 24 травня У Києві на Майдані Незалежності «Рух опору капітуляції» проводить акцію протесту проти політики президента Володимира Зеленського стосовно вирішення проблеми війни на Донбасі: протестуючі вважають, що він веде Україну в «московську пастку».

«На мітингу, зокрема, присутні представники «Національного корпусу», «Демократичної сокири» та партії «Свобода». Мітингарі вимагають від президента «припинити політику капітуляції перед Росією», звільнити утримуваних добровольців, волонтерів та майданівців і відновити зближення України з ЄС та НАТО. Також серед вимог – звільнення глави Офісу президента Андрія Єрмака», - пише видання.

Нагадаємо, депутат Житомирської облради Анатолій Павленко підготував проєкт рішення сесії зі зверненням до президента Володимира Зеленського щодо вжиття заходів із запобігання виникненню загрози національним інтересам України.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 14 березня 2020 року на майдані Корольова зібралися кілька десятків людей на акцію «Ні капітуляції» через запровадження у Мінську 11 березня на засіданні тристоронньої контактної групи Консультативної ради, в яку мають увійти 10 представників від України і 10 від ОРДЛО. Також народні депутати фракції «Слуги народу», серед яких троє з Житомирської області (Сергій Кузьміних, Богдан Кицак, Дмитро Костюк) звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням не допустити створення Консультативної ради у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція Зеленський капітуляція  
Матеріали по темі