Фоторепортаж

​Як реалізовується проєкт бюджету участі «Дивосвіт» на Крошні у Житомирі. Фоторепортаж

27 May 2020, 17:35

Розкидане сміття, шприци, скошений очерет, зелена вода та болото - такий вигляд нині має парк розваг та відпочинку на Крошні «Дивосвіт», який облаштовують у рамках бюджету участі.

У жовтні 2017 року проєкт отримав 864 голоси та увійшов у 13 переможців. Його автором є Віктор Бахуринський. Проєктом передбачається очистка зони вздовж болота ( колишнього глиняного кар'єру). Роботи довго не могли початися, оскільки управління комунального господарства Житомирської міської ради шукало підрядника, який мав аналогічний досвід виконання робіт.

Його вартість становить - 1 млн грн, із цих коштів 118 тис. 992 грн пішло на проведення колективним підприємством «Житомирводпроект» проєктних робіт по об’єкту. За умовами договору, укладеного 22 квітня 2019 року, колективне підприємство «Житомирводпроект» мало виконати роботи до 31 грудня 2019 року, але підрядник виконав роботи значно раніше і вже 13 серпня управління комунального господарства Житомирської міської ради перерахувало останній платіж за виконані роботи.

Колективне підприємство «Житомирводпроект» зареєстроване в Житомирі по вулиці Київська,81. Спеціалізується фірма на діяльності у сфері архітектури, статутний капітал - 1 тис. 893 грн 85 коп. Власниками фірми є 85 фізичних осіб.

2 вересня 2019 року управління комунального господарства Житомирської міської ради підписало договір з ТОВ «ММ-Буд» на капітальний ремонт благоустрою території «Дивосвіт» - парк розваг та відпочинку на Крошні в місті Житомирі. Вартість підписаного договору - 858 тис. 14 грн 75 коп, роботи мали б завершитись в кінці 2019 року.


26 вересня на рахунок підрядника замовник перерахував 171 тис. 289 грн 51 коп, підставою для оплати стали надані акти виконаних робіт від 25 вересня.

12 грудня на рахунок фірми перерахували ще 112 тис. 180 грн 63 коп, підставою для оплати були надані замовнику 10 грудня акти виконаних робіт.

27 грудня підрядник та замовник уклали додаткову угоду про продовження дії договору до 1 вересня 2020 року.

«Наразі роботи з очищення водойми призупинилися у зв’язку з карантином, але до кінця поточного року роботи мають завершитися», - прокоментував для Житомир.info начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Також Олександр Марцун зазначив, що роботи з благоустрою не будуть виконуватися, оскільки вже реалізований інший проєкт бюджету участі «Благоустрій стежки між Крошнею та Вільським шляхом (колишня Максютова)», відповідно до якого вже влаштоване покриття з тротуарної плитки.

Який вигляд зараз має парк розваг та відпочинку на Крошні «Дивосвіт», реалізований з кошти бюджету участі - дивіться у фоторепортажі.

Який вигляд проект «Благоустрій стежки між Крошнею та Вільським шляхом»та «Каскадні сходи до річки Кам'янки» дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі Крошня Дивосвіт  
Матеріали по темі