Місто

У Житомирі 1 червня стартувало голосування за кращий загальноміський проєкт

1 June 2020, 09:27

Сьогодні, 1 червня, розпочалось голосування за кращий загальноміський проєкт. Голосування триватиме до 10 червня.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Проголосувати за громадський проєкт можна на сайті «Єдина платформа місцевої електронної демократії: https://zhytomyr-budget.e-dem.in.ua/#/competitions

Для цього потрібно:

• зареєструватися за допомогою електронного цифрового підпису (ЄЦП), BankID;
• обрати проєкт, який, на вашу думку, є найпріоритенішим для Житомирської міської ОТГ.

АБО

• Можна прийти в пункт для голосування з паспортом, довідкою з місця роботи чи студентським квитком.

Проголосувати за проєкт:

• онлайн мають право лише особи, зареєстровані на території Житомирської міської ОТГ
• в пунктах для голосування мають право особи за наявності паспорта громадянами України, які відповідають одному із зазначених критеріїв:

- місце проживання особи зареєстроване на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, що підтверджується відміткою в паспорті чи довідкою до паспорта громадянина України у формі ID картки;

- підприємство, установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстровані у м. Житомирі, що підтверджується довідкою з місця роботи;

- особа навчається у м. Житомирі, що підтверджується студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання.

«Вибирай проєкти зі списку і голосуй за ті ідеї, які, на твою думку, є найпріорітетнішими для покращення міста», – закликають у міській раді.

Також у міськраді інформують, що у цей же період, з 1 по 10 червня, у Житомирі триватиме голосування щодо доцільності святкування Дня міста восени.

«Чи варто у 2020 році проводити святкування дня міста Житомира у другу суботу вересня? Відсьогодні житомиряни можуть висловити свою думку щодо святкування Дня міста, обравши варіанти відповіді "так" або "ні"», – йдеться у повідомленні.

Голосування триватиме впродовж десяти днів – з 1 до 10 червня.

Як і де проголосувати ?

На «Єдиній платформі місцевої електронної демократії» за посиланням: https://consult.e-dem.ua/polls/300 .

Інструкція для голосування:

  • перейти за посиланням;
  • натиснути кнопку "Проголосувати";
  • авторизуватись ВИКЛЮЧНО через банківську систему ідентифікації від Національного банку України (Ощадбанк, Монобанк, ПУМБ та інші) чи BankID від Приватбанку (Банк Південний, Банк Конкорд, А-Банк), або за допомогою ЕЦП.

Нагадаємо, з 1 по 10 червня у Житомирі також проведуть консультації з містянами стосовно доцільності святкування Дня міста-2020 у вересні. Голосування проведуть через «Єдину платформу місцевої електронної демократії».

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з карантином Житомирі перенесли голосування за загальноміський громадський проєкт, яке планували провести з 23 березня по 1 квітня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: голосування загальноміський проєкт бюджет участі  
Матеріали по темі