Місто

​Міжобласне сполучення з Житомирської області не відновлюють до столиці та ще 4 регіонів, які не перейшли до другого етапу карантину

1 June 2020, 11:06

З Житомирської області поки не відновлюють рух транспорту по міжобласних маршрутах в 5 регіонів, які не перейшли до другого етапу карантину через епідеміологічну ситуацію. У тому числі і в Київ.

Про це 1 червня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів голова Віталій Бунечко, відповідаючи на питання журналістів.

«Поки що така можливість не розглядається. Є 5 регіонів, які не підходять і не відповідають тим нормам, які встановлені Міністерством охорони здоров’я. Питання про поновлення сполучення з тими регіонами, які не перейшли з нами на послаблення карантину, не розглядається. Відразу після того, як санітарно-епідеміологічні норми там перейдуть умовно в зелений колір одразу буде розглянуто можливість сполучення, зокрема з Києвом », – сказав Бунечко.

За даними Міністерства охорони здоров’я, критеріям для послаблення карантину станом на ранок 1 червня не відповідають: Київ, Волинь, Донеччина, Львівщина, Рівненська та Чернівецька області.

Нагадаємо, 22 травня обласна комісія ТЕБ та НС вирішувала, коли в Житомирській області відновлять пасажирські перевезення. Деякі маршрути відкрились вже після обіду 22 травня. 25 травня на житомирських вокзалах та автостанції після послаблення карантину автобусів було більше, ніж людей.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 22 травня починається «адаптивний» карантин й відстеження епідситуації за трьома ознаками. Одним з етапів пом’якшення є відновлення міського, приміського та внутрішньо обласного транспорту. 19 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль обіцяв відновити рух приміського транспорту з 22 травня, роботу дитсадків - з 25 травня, а міжобласні перевезення – з 1 червня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутки Київ міжобласне сполучення транспорт карантин  
Матеріали по темі