Здоров'я

У Житомирській області зросла чисельність важких хворих на COVID-19

9 June 2020, 11:22

У Житомирській області спостерігається негативна динаміка щодо захворюваності на коронавірус: кількість недужих зростає, збільшується і чисельність пацієнтів з COVID-19, госпіталізованих до лікарень.

Про це 9 червня під час онлайн-брифінгу щодо ситуації із поширеністю коронавірусу повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«На жаль, на сьогоднішній день ми маємо тенденцію до збільшення захворюваності, і, відповідно, збільшується кількість пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні. Також збільшилася у нас кількість пацієнтів, які у важкому стані знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії. Таких пацієнтів на сьогоднішній день 10. Дуже важкі двоє пацієнтів, які перебувають на штучній вентиляції легень та отримують відповідне лікування. Серед діток у нас важких немає. І серед медичних працівників теж важких пацієнтів немає», – поінформував Микола Сусмлик.

Зі слів заступниці голови ОДА Наталії Остапченко, на стаціонарному лікуванні у медзакладах області нині перебуває 70 осіб, на амбулаторному – 357.

Начальник управління охорони здоров’я також прокоментував спалах коронавірусу у Любарському районі, де за добу 7 червня виявили 14 нових випадків. Як зазначив Микола Суслик, інфікування має негруповий характер.

«Ще додатково за вчорашній день по Любару було виявлено 5 інфікованих COVID-19. Всі випадки – побутове інфікування, вони не в одній організації чи структурі. Але в загальному є випадки і в лікувальному закладі, і в органах місцевого самоврядування. Тому сьогодні про такий масовий спалах говорити, напевно, ще рано, і дай Бог, щоб його не було там. Але ми бачимо, що Любар, маючи за два місяці 39-40 інфікованих, зразу помножив цю цифру на 2 буквально за останній тиждень. Це говорить про те, що, на жаль, сьогодні ті карантинні заходи, які повинні вживатися і повинні насторожувати людей, не працюють, і люди, інфікуючись, передають інфекцію іншим громадянам», – зауважив Микола Суслик.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 8 червня, на Житомирщині зафіксовано 45 нових випадків захворювання на COVID-19, найбільше - 16 випадків - у Житомирі. Усього в області від початку пандемії інфікувались коронавірусом 943 жителі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 9 червня в Україні лабораторно підтверджено 27856 випадків COVID-19, з них 394 виявлено упродовж останньої доби. Одужали 12412 людей, померли 810 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Суслик  
Матеріали по темі