Місто

​До кінця літа в Житомирі планують відремонтувати трохи більше 5 000 квадратних метрів тротуарів

11 June 2020, 16:27

Впродовж наступних кількох місяців у Житомирі планують відремонтувати трохи більше п'яти тисяч квадратних метрів тротуарів. Про це розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук. За його словами, загальна площа тротуарів в місті є доволі великою, але їх стан на деяких вулицях є майже критичним. В подібних місцях і будуть працювати ремонтні бригади.

«У нас загальна площа тротуарів по місту - це приблизно 200 000 квадратних метрів. В попередні роки дійсно не потрапляли в плани і не вистачало коштів на поточний ремонт, не кажучи вже й навіть про капітальний. В цьому році ми запланували і хочемо відремонтувати близько 5 500 квадратних метрів тротуарів. Це не дуже багато, від загальної площі це дуже малий відсоток, але на сьогодні це хоча б щось. Основні вулиці на яких буде проводитись поточний ремонт тротуарів - вздовж наших центральних вулиць. Вулиця Івана Мазепи, на Східній є проблеми, на Домбровського, вулиця Небесної сотні. Я думаю, що вже на початку наступного місяця паралельно із поточним ремонтом доріг буде проводитись і поточний ремонт наших тротуарів. Я не можу сказати, що ми зробимо великі об’єми, 5 тисяч квадратних метрів - це не дуже багато, це навіть мало, але поки на цей рік заплановано такий об’єм», - розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Подібний ремонт такої незначної площі тротуарів все ж обійдеться міському бюджету недешево.

«В коштах це приблизно півтора-два мільйона гривень. У нас також ще є вулиця Перемоги, де проведено капітальний ремонт, в минулому році був замінений борт і самі підходи до борту теж зруйновані, і там теж великі об’єми, але зараз ми вагаємось, чи запускати тротуар в капітальний ремонт чи все ж робити його поточним ремонтом, як дороги», - каже Олександр Шевчук.

Виконувати ремонтні роботи планують впродовж літа і закінчити ремонт тротуарів хочуть до кінця серпня.

«Всі дороги та тротуари у нас знаходяться на балансі КП УАШ і управління транспорту. До цього було управління комунального господарства. Кожного року, коли робиться розрахунок, то він робиться від кількості коштів. В цьому році на поточний ремонт взагалі виділили 60 мільйонів, це дороги та тротуари. На сьогодні є потреба в розмірі 250 мільйонів гривень. Тому почати хоча б з невеликої кількості було б непогано. Хоча б в найкритичніших місцях, де дійсно є проблема пройти. Є в нас проєкти, які лежать на пішохідні вулиці та тротуари, де передбачений капітальний ремонт. Але через обмежене фінансування ми не можемо їх реалізувати», - каже заступник мера.


Нагадаємо, заступник мера Житомира розповів, які вулиці почнуть ремонтувати після завершення робіт на Великій Бердичівській та Чуднівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуари ремонт УАШ Шевчук  
Матеріали по темі