Здоров'я

У Житомирі від COVID-19 помер чоловік, який повернувся з Білорусі після операції

15 June 2020, 11:19

Упродовж останніх кількох діб у Житомирській області від коронавірусної хвороби померли троє людей: двоє жителів Любарського району та чоловік з Житомира.

Про це 15 червня під час онлайн-брифінгу повідомили голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко та начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

«Ми вимушені констатувати про три летальні випадки на Житомирщині: два випадки у Любарському районі та один у місті Житомир. Усі померлі, на жаль, мали супутні патології», – повідомив Віталій Бунечко.

Микола Суслик розповів подробиці летальних випадків, зареєстрованих в області останніми днями.

«У Любарському районі за вихідних померли двоє пацієнтів. Це чоловіки 69 і 72 років із супутніми патологіями. Перший пацієнт знаходився у нас в стаціонарі протягом місяця. Довгий час він був на штучній вентиляції легень. У зв’язку з дихальною недостатністю, на жаль, він 12 червня помер. Інший пацієнт захворів 2 червня, звернувся за медичною допомогою 9 червня, 11-го у нього було діагностоване інфікування COVID-19, теж штучна вентиляція легень. І 14-го пацієнт помер. Третій пацієнт у нас помер у місті Житомир. Це пацієнт 55 років, який 3 червня повернувся з Білорусі після пересадки нирки, 4-го числа відчув ознаки захворювання, був госпіталізований, знаходився на стаціонарному лікуванні, підтверджений ПЛР-тест, і сьогодні вночі, на жаль, він теж помер», – поінформував Микола Суслик.

Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко уточнив, що летальні випадки у Любарському районі не пов’язані зі спалахом коронавірсу серед працівників відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради, який був зафіксований на початку червня.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА розповів також, що у стаціонарах лікарень Житомирської області зросла кількість пацієнтів з діагнозом COVID-19.

«На жаль, зі зростанням інфікування наших жителів коронавірусом ми маємо і збільшення госпіталізації в наші стаціонари. За три дні у нас 60 викликів по екстреній медичній допомозі, 57 осіб госпіталізовані у стаціонари. Сьогодні на стаціонарному лікуванні у нас знаходиться 84 пацієнти (хворі на COVID-19). Це ті пацієнти, які дійсно потребують стаціонарного лікування, і тільки після покращення їхнього стану вони зможуть бути виписані на амбулаторне лікування. Серед стаціонарних хворих 11 пацієнтів знаходяться у відділеннях інтенсивної терапії. На жаль, один пацієнт на штучній вентиляції легень і в дуже важкому стані. Серед усіх хворих у нас 72 дитини, важких серед них немає. Захворіло усього 192 медичні працівники, важких серед них теж немає», – повідав начальник управління охорони здоров’я.

Нагадаємо, минулої доби, 14 червня, у Житомирській області було зареєстровано 42 нових випадки захворювання на коронавірус. Антилідер у регіоні – Житомир та Житомирський район, де зафіксовано 12 та 17 випадків відповідно. Усього в області від початку епідемії інфікувалось коронавірусом вже 1 тис. 087 жителів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 15 червня 2020 року в Україні підтверджено 31 810 випадків COVID-19, з них 14 253 одужали, 901 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 656 випадків

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі