Події

Відеокамери зафіксували, як у центрі Житомира двоє чоловіків пограбували пенсіонера, якому стало зле

16 June 2020, 11:21

У Житомирі поліцейські затримали підозрюваних у пограбуванні пенсіонера. 15 червня суд за клопотанням слідчих та підтримки місцевої прокуратури обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою двом молодикам, яких обґрунтовано підозрюють у низці й інших тяжких злочинів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Днями до поліції звернувся 70-річний житомирянин із заявою про злочин. Чоловік розповів, що на одній з центральних вулиць Житомира, близько 17:00, йому несподівано стало зле і він присів на лавку, намагаючись викликати «швидку допомогу». У цей момент до чоловіка підійшли двоє молодиків, які, скориставшись безпорадністю пенсіонера, забрала у нього з кишені близько тисячі гривень та з рук – мобільний телефон», – інформують у поліції.


Відео з сайту ГУНП, зафіксоване вуличною камерою відеоспостереження, на якому видно, що подія сталася у центрі міста, біля «Київстару»

За цим фактом було розпочате кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

«Особи кривдників нам вдалося досить швидко встановити завдяки проведеним оперативним заходам. Обоє неодноразово потрапляли у поле зору поліції і притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини», – розповів начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.

Чоловіків, 1983 та 1990 років народження, поліцейські затримали, а 15 червня Богунський районний суд ухвалив рішення про тримання обох під вартою з правом внесення застави у розмірі 42 тисяч гривень.

Нині слідчі підозрюють причетність молодиків до кількох грабежів в обласному центрі та 5-6 крадіжок з осель житомирян. Інформація наразі перевіряється.

Чоловікам може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 4 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, 8 травня 2020 року на вулиці Київській у Житомирі грабіжник напав на жінку та відібрав у неї сумку. 34-річного житомирянина, підозрюваного у пограбуванні, затримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пограбування грабіж напад  
Матеріали по темі