Влада

Дегустація ягід, ярмарок і фермерська дискотека: у Житомирській області хочуть заснувати фестиваль «Брусвяна-Україна», хоч він проводився і раніше

18 June 2020, 13:37

«З метою розвитку сільського господарства, втілення передового світового досвіду ягідництва для фермерів, підтримання традицій сімейних цінностей, здорового способу життя» у Житомирській області хочуть заснувати обласний ягідний фестиваль «Брусвяна-Україна».

Відповідний проєкт рішення сесії Житомирської обласної ради 17 червня був опублікований на сайті облради.

«Заснувати обласний ягідний фестиваль «Брусвяна-Україна». Затвердити офіційну назву фестивалю – обласний ягідний фестиваль «Брусвяна-Україна». Обласний ягідний фестиваль «Брусвяна-Україна» проводити щорічно у липні-серпні в с. Костівці Брусилівського району Житомирської області», – йдеться у проєкті рішення.

Засновниками фестивалю є Житомирська обласна рада, Брусилівська районна рада, Брусилівська селищна рада і ТОВ «Брусвяна».

У додатку до проєкту рішення зазначено, що «фестиваль "Брусвяна-Україна"– це один з найпопулярніших та відомих в Україні фестивалів, присвячений українському ягідництву та садівництву в традиційних та новітніх формах. Унікальність заходу полягає у форматі його проведення, а саме: в рамках Фестивалю проводиться «Міжнародний ягідний бізнес-форум», майстер-класи та семінари від провідних агрофахівців для широкого загалу, культурна програма з залученням районних і обласних фольклорних колективів, спортивні заходи, спеціалізована розважальна програма для відвідувачів та найбільший ягідний ярмарок в Україні. Ця подія проводиться традиційно, один раз у рік (липень-серпень), у селі Костівці Брусилівського району Житомирської області, на площі в 15 га».

Складовою фестивалю є ярмарок продукції ягідних господарств, садивного матеріалу, продуктів бджільництва, виробів народних промислів.

Культурно-розважальна програма передбачає екскурсії по ягідних полях, дегустацію ягід, майстер-класи і семінари для садівників-любителів, спортивні заходи, фермерську дискотеку й «відкрите кафе».

Зазначено, що у фестивалі беруть участь представники підприємств, фермери, які займаються товарним виробництвом та продажем ягід, постачальники матеріалів і устаткування для ягідництва, а також керівники органів місцевого самоврядування, садоводи-любителі, фольклорні та спортивні колективи та шанувальники здорового способу життя.

Нагадаємо, 13 липня 2019 року в Житомирській області провели одразу 5 фестивалів, у тому числі і «Брусвяна», що відбувся у селі Костівці Брусилівського району.

Як повідомляв Житомир.info, ягідний фестиваль «Брусвяна – Україна» проходив, зокрема, і у липні 2015 року. Тоді організатори його називали Всеукраїнським та інформували, що вперше він відбувся у 2013 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль ягоди Брусилівський район «Брусвяна-Україна»  
Матеріали по темі