Здоров'я

До медзакладів області госпіталізовані 90 пацієнтів з COVID-19, стаціонар житомирської лікарні №1 переповнений

19 June 2020, 11:09

У Житомирській області спостерігається негативна динаміка щодо поширення коронавірусної хвороби, а в стаціонарах збільшується кількість пацієнтів, у яких діагностували COVID-19.

Про це під час онлайн-брифінгу 19 червня повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«На сьогоднішній день у нас дійсно ситуація погіршилась, і ми маємо збільшення інфікувань і одночасно збільшення поступлення пацієнтів у наші стаціонари. Практично переповнений стаціонар міської лікарні №1. Сьогодні 90 пацієнтів знаходиться на стаціонарному лікуванні. Коли зростає кількість пацієнтів, відповідно, зростає і кількість важких. На сьогодні 12 пацієнтів важких знаходиться у палатах інтенсивної терапії, де з ними працюють наші медичні працівники, двоє пацієнтів перебувають на штучній вентиляції легень, вони важкі й отримують відповідну терапію», – розповів Микола Суслик.

Він також поінформував, що серед загальної кількості пацієнтів – 76 дітей, на госпіталізації – четверо, їхній стан неважкий. Серед недужих, зокрема, і 205 медичних працівників, важкохворих серед них немає.

Нагадаємо, станом на ранок 19 червня в Житомирській області був виявлений 1201 випадок коронавірусної хвороби, зокрема за останню добу COVID-19 діагностували у 47 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 19 червня 2020 року в Україні підтверджено 34 984 випадки COVID-19, зокрема протягом останньої доби був зафіксований 921 випадок хвороби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі