Влада

Трьом житомирським студенткам і курсантці призначили стипендії Кабміну та Верховної ради

19 June 2020, 12:40

Студенткам двох житомирських університетів призначили академічну стипендію Кабінету міністрів.

Розпорядження «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти та аспірантам» від 17 червня опубліковане на Урядовому порталі.

«Призначити академічну стипендію Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти на ІІ семестр 2019/2020 навчального року та аспірантам на 2020/2021 навчальний рік згідно з додатками. Виплату стипендій здійснювати в межах стипендіального фонду закладів вищої освіти», – йдеться у розпорядженні.

У списку стипендіатів, викладеному у додатку, – дві житомирські студентки:
Миронюк Марія Анатоліївна, студентка Державного університету «Житомирська політехніка»;
Свобода Вікторія Вікторівна, студентка Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Повний список стипендіатів – тут

Також Кабмін оприлюднив розпорядження від 17 червня «Про призначення соціальних стипендій Верховної Ради України студентам закладів вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2020 рік».

У списку осіб, яким призначили стипендію, є прізвище курсантки і студентки житомирських навчальних закладів:
Павленко Олена Ярославівна, курсантка Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова;
Шапаренко Катерина Миколаївна, студентка Житомирського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.

Повний список стипендіатів – тут

Зазначимо, що у червня 2019 року Урядовий портал інформував, що розмір академічної стипендії Кабінету Міністрів України для студентів становить 3,125 мінімальної академічної стипендії студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, для аспірантів академічна стипендія виплачується у розмірі посадового окладу викладача-стажиста, збільшеного на 15 відсотків. Також у 2019 році повідомлялося, що розмір соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації становить – 750 гривень; для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації – 900 гривень.

Кому з житомирських студентів призначили соціальні стипендії Верховної ради у 2019 році, дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 19 листопада 2019 року міністр освіти та науки Ганна Новосад підписала наказ, відповідно до якого дев’ятьом студентам житомирських навчальних закладів призначили іменні стипендії Верховної Ради на 2019/2020 навчальний рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія студент курсант стипендія Кабміну стипендія ВР  
Матеріали по темі