Влада

Які карантинні обмеження можуть вводити комісії ТЕБ та НС за поданням головного санітарного лікаря області

20 June 2020, 16:32

Уряд вніс зміни до деяких актів Кабінету міністрів, які стосуються карантинних обмежень в України.

Відповідна постанова від 17 червня 2020 року оприлюднена на Урядовому порталі.

Крім продовження адаптивного карантину до 31 липня, також зазначається, що на території регіонів із значним поширенням COVID-19 запроваджується посилення протиепідемічних заходів.

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна одна з таких ознак:

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків;

середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить більш як 11 відсотків;

показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10 відсотків.

Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

«Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я», - йдеться у постанові.

У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про посилення протиепідемічних заходів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути відмінено не раніше ніж через сім днів з дня його прийняття з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

У регіонах, в яких здійснюється посилення протиепідемічних заходів, можуть встановлюватися за поданням головного державного санітарного лікаря регіону особливості діяльності та обмеження щодо:

проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів;

діяльності закладів, що надають послуги з розміщення;

здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні;

перевезення пасажирів метрополітеном;

відвідування закладів дошкільної освіти;

роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури;

діяльності закладів харчування.

Зауважимо, що наказом міністра охорони здоров’я від 15 червня 2020 року змінили головного санітарного лікаря Житомирської області.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Уряду 19 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров’я, Національній поліції, Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів посилити контроль за дотриманням заходів, направлених на протидію поширенню епідемії COVID-19.

У Житомирській міській ОТГ посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Обласна комісія ТЕБ та НС на засіданні 19 червня заборонила проведення масових заходів з кількістю учасників більш ніж 10 осіб та не дозволила відкрити приміщення ресторані і кафе для відвідувачів, лише літні майданчики. Роботу транспорту та ринків не зупиняли, а лише посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 20 червня 2020 року в Україні вже 35 825 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 994 летальні, 16 406 пацієнтів одужало. За останню добу зафіксовано 841 новий випадок. В Житомирській області за добу зафіксовано 28 випадків коронавірусу. Усього в області зареєстровано 1 тис. 229 випадків інфікування коронавірусом, одужали 633 пацієнтів, 21 людина померла. За даними МОЗ десять регіонів мають за добу інцидентність більш ніж 12 випадків на 100 тис. населення, зокрема, в Житомирській області – 16,32. станом на 19 червня в Житомирській області інцидентність становила 15,57, а завантаженість ліжок інфекційних відділень – 3,01%. Водночас у Житомирі ситуація була значно гірша: інцидентність – 23,94; завантаженість ліжок – 52%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ карантин постанова  
Матеріали по темі