Суспільство

Рятувальники, які гасили пожежі на півночі Житомирської області, отримали годинники від прем'єр-міністра

23 June 2020, 13:29

Тринадцятьох рятувальників та чотирьох військовослужбовців Збройних сил України 23 квітня нагородили за гасіння лісових пожеж у квітні 2020 року в Овруцькому та Олевському районах Житомирської області.

Вручити відзнаки приїхав заступник голови ДСНС України Микола Ільченко, який брав участь у керівництві гасіння пожеж на півночі області. Крім того, п'ять рятувальників отримали цінні подарунки (ручні годинники) від прем'єр-міністра України.

Микола Ільченко зазначив, що цьогорічні лісові пожежі в Житомирській області є одними з наймасштабніших в історії.

«Хочу передати вітання від голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, який доручив мені почесну місію нагородити всіх найкращих, які брали участь у гасінні лісової пожежі в Житомирської області. Відверто скажу свої враження: я пишаюся тим, що працюю в системі ДСНС, де є такі рятівники. Пишаюсь вами колеги, людьми, які реально, без пафосу проявляли героїзм та мужність, робили все для того, аби населення, яке проживає в цих населених пунктах, мало надійний захист. Відверто скажу, що бачив в житті багато пожеж, гасив такі пожежі, але такого масштабу, який був на Житомирщині, не бачив ніколи. Сконцентрувавши тут всі сили Франківщини, Тернопільщини і у першу чергу Житомирщини, лісового господарства різних форм власності, ми зробили те, що зробили, за чотири дні локалізували одну з наймасштабніших пожеж безпосередньо на Житомирщині», - говорить заступник голови ДСНС України Микола Ільченко.


Самі рятувальники кажуть: задача стояла не з легких, адже вогонь постійно розповсюджувався.

«Взагалі було, деколи, дуже страшно. Насамперед, коли верхові пожежі накривали, тоді доводилося навіть тікати. Не було однакових днів, не було однакових задач, кожен день відрізняється один від одного. Кожного дня спалахують нові осередки пожежі, на які ми безпосередньо виїжджали і ліквідовували», - каже старший помічник начальника зміни оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Житомирській області Олександр Ковальський.

Після нагородження, заступник голови ДСНС України Микола Ільченко запевнив - вогонь приборкали, загрози не має.

«Наразі немає жодного осередку, який сьогодні мав би загрозу для населення, або розповсюдження в тому чи іншому лісогосподарстві», - запевнив Микола Ільченко.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомирської області 16 квітня 2020 року виникла лісова пожежа, яка розповсюдилася на території 8 лісових господарств. Загальна площа пожежі становила близько 30 тис. гектарів. До гасіння залучалось 1069 чоловік та 156 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснювалося скидання до 150 тонн води на добу.

Як люди рятувалися від вогню та який вигляд мають села в Житомирській області після лісових пожеж, дивіться у сюжеті

Як вогнеборці ліквідовували лісові пожежі на півночі Житомирської області, дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рятувальники нагородження пожежі  
Матеріали по темі