Політика

Підозрюваному у державній зраді житомирському блогеру Муравицькому змінили домашній арешт на особисте зобов’язання

2 July 2020, 10:32

Корольовський районний суд Житомира змінив запобіжний захід підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому із домашнього арешту на особисте зобов’язання.

Про це 2 липня повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Корольовського райсуду.

«Змінено ухвалу від 1 лютого 2020 року ухвалою, якою Муравицькому Василю Олександровичу змінено запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов’язання», - поінформували в пресслужбі.

Суд прийняв ухвалу на засіданні 1 липня, а її дія триватиме до 29 серпня 2020 року.

Нагадаємо, у листопаді 2019 суд пом’якшив арешт Василю Муравицькому, якого судять за держзраду, змінивши цілодобовий домашній арешт та нічний.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2017 року в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера Василя Муравицького, який з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні антиукраїнські публікації та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. Кримінальне провадження відкрили за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 2 серпня 2017 року ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира Муравицькому було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. 13 жовтня 2017 року речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи Василя Муравицького. 27 червня 2018 блогеру змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт. 18 липня 2018 року в ГУНП йому одягли електронний браслет.

14 серпня 2019 року на черговому судовому засіданні по справі житомирського блогера Василя Муравицького розглянули письмові докази, які зібрали правоохоронці під час негласних слідчих дій: прокурор демонстрував скріншоти документів з робочого комп’ютера та озвучив приватні переписки блогера з кількома імовірними замовниками публікацій антиукраїнського змісту. 29 листопада 2019 року Корольовський районний суд змінив Муравицькому цілодобовий домашній арешт на нічний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд держзрада  
Матеріали по темі