Події

​У Києві житомирські оперативники затримали жителя Іршанська, який зарізав чоловіка і поранив 8 людей

2 July 2020, 13:16

40-річного жителя Іршанська, якого понад тиждень розшукували за умисне вбивство людини та поранення ще 8 осіб, затримали у Києві.

Про це 2 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«2 липня уночі в одному з мікрорайонів Києва розшуківці кримінальної поліції ГУНП Житомирщини затримали 40-річного жителя Іршанська. Чоловік перебував у розшуку після травмування у ході вуличного конфлікту 9 людей. Нині з ним працюють слідчі та вирішується питання обрання запобіжного заходу», - йдеться у повідомленні.

У поліції також нагадали обставини справи: 21 червня у смт Іршанську Хорошівського району Житомирщини конфлікт між відпочивальниками кафе закінчився сутичкою, у результаті якої 9 людей отримали ножові поранення. Один з потерпілих, 28-річний місцевий житель, помер. Підозрюваний у нанесенні травм з місця події утік.

У ході першочергових заходів поліцейські знайшли автомобіль чоловіка та провели низку невідкладних обшуків. Упродовж подальшого періоду тривав комплекс слідчо-розшукових заходів для встановлення місця перебування підозрюваного. До їх проведення були залучені додаткові сили та засоби поліції, зокрема місцевість, у тому числі лісові масиви, довкола смт Іршанська була ретельно перевірена та відпрацьована. Подвірні та поквартирні обходи жителів найближчих до місця події населених пунктів Хорошівського району охопила кілька тисяч людей. Проводилися й інші заходи непублічного характеру.


Відео ГУНП в Житомирській області

Як результат, 2 липня у м. Києві в одному зі спальних мікрорайонів розшуківці кримінальної поліції ГУНП Житомирщини затримали підозрюваного.

«За нашою інформацією, чоловік переховувався в одній із зйомних квартир упродовж двох останніх діб. Його пересування були максимально обмежені і кожен вихід на вулицю супроводжувався конспіративними заходами», - розповів начальник поліції області Юрій Олійник.

Утім це не завадило оперативникам дочекатися підозрюваного та затримати його.

За наявною нині інформацією, чоловік спочатку кілька днів переховувався в одному з дачних масивів Хорошівського району, а потім уночі попутним транспортом дістався столиці.

«Нині йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. А відтак може загрожувати ув’язнення на термін до 15 років або довічне позбавлення волі. Раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за нанесення тяжких тілесних ушкоджень та вимагання. Судом чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 60 діб без права внесення застави», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, на брифінгу 23 червня новий начальник поліції розповів про нові подробиці розслідування резонансної події, яка сталася в смт Іршанськ.

25 червня директорка Хорошівської районної лікарні Неля Багінська розповіла Житомир.info про стан поранених внаслідок нічного інциденту в Іршанську 21 червня. На той час підозрюваного продовжували шукати правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 21 червня в смт Іршанськ Хорошівського району Житомирської області виник конфлікт між відпочивальниками у кафе. 40-річний чоловік наніс ножові поранення 9 особам, один із травмованих, 28-річний молодик, помер. Підозрюваний у злочині утік на автомобілі. В області оголосили план «Перехоплення». 22 червня стало відомо, що поліція знайшла автівку чоловіка, який вбив одного та вісьмох поранив, а місцеві розповіли подробиці конфлікту. 22 червня мати підозрюваного Віктора Фарафонова у коментарі для одного з центральних телеканалів розповіла свою версію подій, зазначивши, що її син оборонявся.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство поранення різанина Іршанськ розшук  
Матеріали по темі