Влада

Керівництво Житомирського бронетанкового заводу прокоментувало обшуки та розслідування СБУ мільйонних зловживань

6 July 2020, 15:17

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» сприяє СБУ у розслідуванні зловживань колишнім керівництвом заводу.

Про це йдеться в оприлюдненому повідомленні на сайті підприємства.

«2 липня 2020 року на офіційному інтернет ресурсі Служби Безпеки України опубліковано інформацію про викриття контррозвідкою СБУ мільйонних зловживань колишніми посадовими особами «ДП «Житомирський бронетанковий завод» під час виконання ДОЗ. Зокрема, зазначалося про виявлення низки порушень технології проведення ремонту та тестування військових приладів, що поставили під загрозу життя військовослужбовців. Державне підприємство «ЖБТЗ» повністю сприяє досудовому розслідуванню зазначеного кримінального провадження. Під час слідчих дій, що мали місце на підприємстві 2 липня, правоохоронцям надавалася вся інформація та документи щодо можливих зловживань попереднього керівництва заводу у 2018 році. Висновки щодо завданих збитків, порушення технології ремонту та тестування військових приладів, що могло поставити під загрозу життя військовослужбовців, будуть зроблені за результатами проведення належних експертних досліджень в межах чинного кримінального провадження». – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні керівництво ДП «ЖБТЗ» докладає максиму зусиль щодо попередження будь-яких проявів недобросовісної роботи або можливих зловживань під час виконання контрактів в рамках державного оборонного замовлення та буде жорстко реагувати у разі їх виявлення в рамках чинного законодавства.

Нагадаємо, 2 липня 2020 року СБУ повідомила про викриття посадовців Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» на мільйонних зловживаннях під час ремонту систем захисту для українських Збройних Сил.

Як повідомляв Житомир.info, 2 жовтня 2019 року на території ДП «Житомирський бронетанковий завод» працювали спецпризначенці: проводили обшуки у межах кримінального провадження, відкритого за фактом привласнення бюджетних коштів під час закупівлі комплектуючих до бронетанкової техніки. У березні 2020 СБУ викрила зловживання на «Житомирському бронетанковому заводі»: держпідприємство купувало запчастини сумнівної якості у 2,5 - 5 разів дорожче.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ бронетанковий завод ЖБТЗ  
Матеріали по темі