Події

Обшуки на Житомирському бронетанковому заводі пов’язані з розслідуванням факту привласнення бюджетних коштів, - Нацполіція

2 October 2019, 19:58

2 жовтня проводились обшуки на ряді підприємств оборонного комплексу.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Сьогодні, 2 жовтня, на території міст Житомир та Київ працівники Національної поліції України та Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Центрального регіону України, за участю спецпідрозділу РПОП проводять ряд санкціонованих обшуків. Слідчі дії проводяться у межах кримінального провадження, відкритого за фактом привласнення бюджетних коштів під час закупівлі комплектуючих до бронетанкової техніки. Сума збитків встановлюється», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, по обіді 2 жовтня читачі повідомили, що на території ДП «Житомирський бронетанковий завод» працюють спецпризначенці, працівників на підприємство не впускають.

Зазначимо, що в лютому 2019 року журналісти програми «Наші гроші» оприлюднили корупційну схему 2016-2017 років за участю «Укроборонпрому», в якій, зокрема, фігурували закупівлі ДП «Житомирський бронетанковий завод»: неякісні запчастини і техніку з Росії контрабандою продавали державному концерну через фірми-прокладки, «відмиваючи» шалені суми, фіктивна компанія «Оптимумспецдеталь» за декілька років отримала від державних бронетанкових заводів близько 100 мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, слідчим відділом управління Служби безпеки України в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191 КК України, яке стосується розтрати коштів службовими особами Житомирського бронетанкового заводу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обшук бронетанковий завод поліція розслідування 
Матеріали по темі