Влада

МОН просить Міноборони надати вступникам відстрочку від весняного призову

7 July 2020, 15:14

До Міністерства освіти і науки надходять численні звернення вступників до закладів вищої освіти та їхніх батьків щодо отримання повісток від військкоматів, бо цього року початок вступної кампанії перенесено на серпень, а весняний призов продовжено до кінця липня.

Про це йдеться в інформації, оприлюдненій 7 липня пресслужбою МОН.

«У зв'язку з карантином, який було введено в Україні через поширення пандемії COVID-19, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 р. Відповідне розпорядження Уряд прийняв ще 26 лютого 2020 року. Важливо, що у пункті 5 цього документа зазначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою. До МОН надходять численні звернення вступників до закладів вищої освіти (як на ступінь бакалавра, так і магістра) та їхніх батьків щодо отримання повісток від військкоматів. Дійсно, цього року початок вступної кампанії перенесено на серпень, а весняний призов продовжено до кінця липня. Для того, щоб забезпечити можливість для осіб призовного віку стати студентами вишів, МОН звернулось із листом до Міноборони з проханням врегулювати питання надання випускникам відстрочки від весняного призову», - інформує міністерство.



«Важливо зазначити, що військкомати знаходяться у сфері управління Генерального штабу Збройних сил України, а рішення про призов приймається призовними комісіями, головами яких є заступники голів обласних державних адміністрацій. Т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет тримає це питання на контролі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 червня житомирський військовий комісар Олександр Варивода пояснював, що призовник, який закінчив четвертий курс і бажає продовжувати далі навчання, має написати заяву на ім’я голови призовної комісії про надання відстрочки у зв’язку із навчанням та надати відповідну довідку з навчального закладу, що він дійсно подав документи на зарахування до магістратури. З 30 червня 2020 року в Міністерстві освіти і науки розпочали роботу консультативні телефонні лінії та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2020.

Як повідомляв Житомир.info, весняний призов та звільнення в запас строковиків, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, у 2020 році мало відбуватися у квітні – червні та в жовтні – грудні. Через карантин весняний призов до лав Збройних сил України перенесли з квітня-червня на травень-липень, також змістилися й строки вступу та завершення навчання у вишах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: студент призов військкомат МОН Міноборони армія ЗСУ абітурієнт  
Матеріали по темі