Місто

Житомирський військкомат відправив перших десять призовників в Нацгвардію Києва

7 July 2020, 17:02

Житомирський об’єднаний міський військовий комісаріат 7 липня відправив 10 призовників до Національної гвардії.

Про це в коментарі Житомир.info розповів житомирський військовий комісар Олександр Варивода.

«Сьогодні ми відправили десять чоловік в Національну гвардію України, це перша відправка з Житомира у весняний призов. В Нацгвардію відправляють найкращих, там більш жорсткі критерії відбору, по-перше, має бути відмінний стан здоров’я, зріст – вище 175 см й «чиста» біографія, без всіляких штрафів чи адмінпротоколів. І найбільш жорсткий відбір – саме в підрозділ у Києві, куди сьогодні й були відправлені хлопці», - сказав військком.

Зазначимо, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів, з Житомирської області у 2020 році підлягає весняному призову на строкову військову службу 671 юнак, з яких 387 – у Збройні сили України, 214 – в Нацгвардію, 45 – в Держприкордонслужбу, 25 – в Держспецтрансслужбу.

Як повідомляв Житомир.info, весняний призов та звільнення в запас строковиків, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, у 2020 році мало відбуватися у квітні – червні та в жовтні – грудні. Через карантин весняний призов до лав Збройних сил України перенесли з квітня-червня на травень-липень, також змістилися й строки вступу та завершення навчання у вишах. Міністерство освіти і науки звернулося до Міністерства оборони щодо надання відстрочки від весняного призову, бо надходять численні звернення вступників до закладів вищої освіти та їхніх батьків щодо отримання повісток від військкоматів, адже цього року початок вступної кампанії перенесено на серпень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: призов Нацгвардія військкомат  
Матеріали по темі