Фоторепортаж

Пошкоджені плакати з «Обличчями миру», зламані лавки та сміття: зупинки на Бердичівській та Гонти у Житомирі. Фоторепортаж

9 July 2020, 18:13

Бруд, поламані лавки, поржавілі USB-виходи, розбите скло та пошкоджені плакати з «Обличчями миру» – такі «риси» притаманні для більшості зупинок громадського транспорту по вулицях Великій Бердичівській та Івана Гонти у Житомирі.

«Проінспектувавши» місця очікування тролейбусів і маршруток 9 липня, можемо відзначити, що накриття та лавки є далеко не на кожній зупинці, навіть у центрі міста. Деякі зупинки можна опізнати лише по знаку – ні накриття, ні лавки на них немає. На інших зупинках хоч і є лавки, але їх не вистачає, тому люди сидять на парапетах.

Деякі зупинки уздовж вулиці Івана Гонти не замінювалися вже багато років, та й, судячи з їхнього стану, і ремонту давно не бачили: там віддертий метал, покрівля прогнила. Псує зупинки не лише час, а й самі люди: залишають багато сміття, ламають лавки та б’ють скло.

На майдані Смолянському встановлена нова, сучасна зупинка, але там уже відсутні два скла та пошкоджений плакат на честь воїнів АТО.

«Обличчя миру» понівечені або уже й зовсім відсутні і на деяких інших зупинках, скажімо, біля міської ради. На зупинці на вулиці Довженка плакат «підкорегували»: намалювали сердечка і написали «Ми вас любимо».

Справедливості ради зазначимо, що, за нашими спостереженнями, зупинки, розташовані неподалік магазинів та кав’ярень, мають дещо кращий вигляд.

Нагадаємо, у квітні 2018 року на зупинках громадського транспорту в рамках проєкту «Обличчя миру» в Житомирі розклеїли 30 світлин військовослужбовців 95-ї та 80-ї бригад.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 20 лютого 2019 року на зупинці громадського транспорту на вулиці Довженка у Житомирі двоє невідомих пошкодили плакат соціального проєкту «Обличчя миру», на якому був зображений лейтенант 72-ї ОМБр Андрій Верхогляд. Координатор проекту обіцяв грошову винагороду за інформацію про людей, які зірвали фото.

У лютому 2019 року житомирська поліція повідомила, що знайшла жінку, яка зривала на зупинці плакат з військовим проєкту «Обличчя миру».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зупинка Велика Бердичівська Гонти плакат сміття  
Матеріали по темі