Влада

Звільнений з посади директора СДЮСШОР депутат Житомирської міськради судиться з мером та начальницею управління

20 July 2020, 14:19

Депутат Житомирської міської ради Валерій Шевчук судиться з мером Сергієм Сухомлином та начальницею управління у справах сім’ї, молоді та спорту Іриною Ковальчук з приводу скасування наказів про догани та поновлення на посаді директора СДЮСШОР з футболу «Полісся».

Наразі у Корольовському районному суді м.Житомира перебуває на розгляді три судових позови Валерія Шевчука.

Зокрема, ухвалою від 5 червня 2020 року Корольовський райсуд прийняв до розгляду та відкрив провадження у цивільній справі за позовом Валерія Шевчука до начальника управління у справах сім`ї молоді та спорту Житомирської міської ради Ковальчук Ірини Анатоліївни про визнання протиправним та скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення.

Скріншот з ухвали суду

В травні Валерій Шевчук звернувся до суду з позовом до Ірини Ковальчук, в якому просить визнати протиправним та скасувати наказ про звільнення, поновити на роботі і стягнути заробітну плату за час вимушеного прогулу. Ухвалою від 29 травня 2020 року Корольовський районний суд залишив позовну заяву без руху.

Скріншот з ухвали суду

Але вже 26 червня суд вирішив відкрити провадження у справі за позовом депутат міської ради до начальниці управління.

Крім того, на 12 серпня у Корольовському районному суді призначений розгляд справи за ще одним позовом Валерія Шевчука – про визнання протиправними та скасувати розпорядження міського голови Житомирської міської ради та наказів про застосування дисциплінарних стягнень, відповідачі – голова Житомирської міської ради Сухомлин Сергій Іванович і начальник управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ковальчук Ірина Анатоліївна.

Причини позовів колишнього директора спортивної школи з футболу 20 липня Житомир.info прокоментувала начальниця управління сім'ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«Вже було кілька позовів Валерія Шевчука до суду щодо скасування наказів управління та розпорядження міського голови, по його зверненням, зокрема, до Окружного адміністративного суду, справи вже закриті. У Корольовському районному суді розглядається його позов про скасування наказу управління сім'ї, молоді та спорту №102 щодо застосування дисциплінарного стягнення за прогул. У відзиві на позов ми пояснюємо, чому був зафіксований прогул: пан Шевчук мав лікарняний, після лікарняного він не з’явився на роботі впродовж більш ніж трьох годин і це було зафіксоване актом й оформлено наказ про догану у зв’язку із прогулом. Щодо оскаржуваного розпорядження міського голови, то це №1001 від 08.10.2019 року, яке доручало мені провести службове розслідування стосовно Шевчука Валерія Леонтійовича відповідно до заяв мешканців та громадських організацій, які працювали на території школи, збору коштів і т.д. Паралельно ще контрольно-аналітичний відділ міської ради проводив повну фінансову перевірку роботи спортивної школи», - розповіла Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради проводив перевірку фінансово-господарської діяльності та ефективності використання бюджетних та благодійних коштів СДЮСШОР з футболу «Полісся» Житомирської міської ради за період з 01.01.2019 року по 31.12.2019 року. Підставою для проведення перевірки стало розпорядження мера Сергія Сухомлина від 6 листопада 2019 року. В січні 2020 року Валерій Шевчук написав заяву на звільнення з посади директора житомирської СДЮСШОР з футболу «Полісся» з 22 лютого, після завершення відпустки. Але звільнили його 13 квітня 2020 року й не за заявою, а за п.3 ст.40 Кодексу законів про працю: систематичного невиконання працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення.

Як повідомляв Житомир.info, Валерій Шевчук в жовтні 2015 року був обраний до Житомирської міської ради від Об’єднання «Самопоміч», на сесії міської ради 20 червня 2019 року він та ще троє депутатів заявили про вихід з фракції Об’єднання «Самопоміч». В грудні цього ж року в міській раді знову з’явилася фракція ВО «Батьківщина», до якої увійшли четверо депутатів – Роман Гуртовенко, Геннадій Забродський, Сергій Пидюра та Валерій Шевчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шевчук суд СДЮСШОР депутат Ковальчук звільнення  
Матеріали по темі