Політика

ЦВК призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира

9 August 2020, 12:34

8 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, 1441 перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 24 областях України.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

«Рішення прийняте Комісією на підставі Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року “Про утворення та ліквідацію районів”, розпоряджень Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад. Також Комісія врахувала інформацію щодо переліку місцевих рад, надану Міністерством розвитку громад та територій України листом від 6 серпня 2020 року відповідно до постанови ЦВК від 28 липня 2020 року № 148 «Про форми переліків місцевих рад із зазначенням адміністративно-територіальних одиниць, що входять до їх складу». З повним переліком призначених перших виборів невдовзі можна буде ознайомитись на офіційному вебсайті Комісії у додатку до відповідної постанови», - йдеться у повідомленні.

В одному з додатків до постанови є 66 сільських, селищних, міських територіальних громад Житомирської області, в яких призначаються перші місцеві вибори 25 жовтня 2020 року із зазначенням найменування громад та посад.







Нагадаємо, з початку серпня в центрі Житомирі з’явилося багато реклами політичних партій та потенційних кандидатів в мери Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня Верховна рада проголосувала за призначення чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (крім виборів у Криму та виборів депутатів облради Луганської і Донецької областей) на неділю 25 жовтня 2020 року. 16 липня народні депутати проголосувала за внесення зміни до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства, зокрема – затверджено нову форму виборчого бюлетеня, встановлена межа для самовисування, зменшений розмір застави. Також затверджені нові райони: у Житомирській області їх буде не 23, а лише 4. 24 липня член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий пояснював особливості підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ЦВК ОТГ  
Матеріали по темі