Політика

​ЦВК призначила перші вибори депутатів районних рад, у Житомирській області обиратимуть до чотирьох

15 August 2020, 12:31

На неділю, 25 жовтня, Центральна виборча комісія призначила перші вибори депутатів районних рад. У Житомирській області таких чотири.

Про це повідомляють на сайті ЦВК.

«14 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого відповідно до Конституції України, Виборчого кодексу України та Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року “Про утворення та ліквідацію районів” Комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, перші вибори депутатів 119 районних рад. Рішення прийнято Комісією з метою забезпечення виборчих прав громадян, дотримуючись принципів та засад виборчого процесу, ґрунтуючись на принципі верховенства права.

Про наявність підстав для призначення Центральною виборчою комісією виборів депутатів районних рад в Україні на новій територіальній основі також указано в листі Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування від 13 серпня 2020 року. Вказаний лист надісланий до ЦВК Комітетом за результатами розгляду відповідного звернення Комісії, про яке повідомлялося раніше. Окрім того, 14 серпня 2020 року до Комісії надійшов лист Міністерства розвитку громад та територій України, до якого додано, зокрема, перелік районних рад»,йдеться у повідомленні.

У додатку до постанови №176 від 14 серпня «Про призначення перших виборів депутатів районних рад на 25 жовтня 2020 року» зазначено, що у Житомирській області перші вибори депутатів районних рад призначені до:

  • Бердичівської районної ради
  • Житомирської районної ради
  • Коростенської районної ради
  • Новоград-Волинської районної ради

Нагадаємо, 8 серпня ЦВК призначила перші вибори в 66 територіальних громадах Житомирської області, в тому числі – мера Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 10 серпня у Житомирській області ЦВК утворила 17 виборчих комісій: обласну, районні та міські.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ЦВК районні ради  
Матеріали по темі