Фоторепортаж

Цьогоріч на клумбах Житомира висадили 95 тисяч квітів. Фоторепортаж квіткового розмаю

20 August 2020, 18:32

Починаючи з травня око житомирян та гостей міста тішать яскраві квітники, висаджені на головних міських вулицях. Цього року для квіткового оздоблення міста використали 95 тисяч квітів.

Про це 20 серпня Житомир.info розповіла еколог КП «Зеленбуд» Житомирської міськради Олена Бондарчук.

Спочатку дизайнери КП «Зеленбуд» обирають квіти і створюють проєкт квітників, відповідно до якого квіти висаджують на клумбах.

«Коли наші дизайнери створюють квітник, то у нас головна ціль – створити гармонійне поєднання кольорів та квітів, які будуть підкреслювати одна одну. Зазвичай для досягнення загальної картинки ми використовуємо комбінації кількох видів квітів», – розповідає еколог КП «Зеленбуд» Олена Бондарчук.

На клумбах яскраво майоріють троянди, тагетес (чорнобривці), петунія, сальвія, бегонія, агератум.

«Ми щороку використовуємо переважно одні й ті самі квіти, бо вони себе гарно зарекомендували, нам підходить і кольорова гама і те, як квіти себе почувають на квітниках. До прикладу, тагетес у нас жовтого, помаранчевого та коричневого кольорів. Петунія у нас і біла, і блакитна, і червона, малинова і рожева», – говорить еколог.

Щоб підтримувати таку красу, у спеку щоденно працює дві поливальні машини об’ємом 8 і 5-6 кубів.

«Полив у нас відбувається щоденно, бо не вистачає атмосферних опадів. Намагаємося робити це зранку, але через те, що квітників у нас чимало, полив квітників та кущів і дерев відбувається протягом усього дня», – зауважує Олена Бондарчук.

На жаль, без викрадень квітів з клумб не обходиться. Зі слів працівниці «Зеленбуду», на сьогоднішній день з клумб та квітників викрадено близько 500 зелених насаджень (за сезон). Це кущі і однорічні квіти.

Цього року висаджувати квітники почали з травня, а однорічники закінчили висаджувати минулого місяця. Загальна квітів, що цьогорі «оселилися» на клумбах, –95 тисяч.

Якими були клумби у центрі Житомира у серпні 2017 року, дивіться у фоторепортажі

Нагадаємо, 15 березня 2020 жінка та хлопець вкрали квіти, які прикрашали вхід до кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду» в центрі Житомира. У ніч на 19 березня біля кав’ярні на місці викрадених квітів хлопець з дівчиною висадили розсаду.

У ніч на 13 серпня у центрі Житомира біля крамниці-кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду» вкотре вкрали квіти, які прикрашають вхід до закладу. Двоє чоловіків та жінка підійшли до полиць з квітами, жінка відійшла в сторону, а чоловіки взяли дві коробки з вазонами і пішли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти "Зеленбуд" клумба квітник  
Матеріали по темі