Влада

​В Україні продовжили адаптивний карантин ще на два місяці

26 August 2020, 18:32

В Україні адаптивний карантин продовжили ще на два місяці – до 31 жовтня.

Таке рішення прийняв Кабінет міністрів на засіданні Уряду 26 серпня.

«Адаптивний карантин дозволяє нам тримати баланс між карантинними обмеженнями і нормальним життям країни. При цьому збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти більш рішуче і сьогодні на засіданні уряду ми розглянемо питання про продовження адаптивного карантину на 2 місяці, обмеження і зонування території по кольорам будуть діяти щонайменше до 1 листопада. До 31 жовтня ми продовжуємо адаптивний карантин, відповідно, ми плануємо, що він буде діяти в такій формі, в якій ми його зараз застосовуємо в Україні», - зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він також зазначив, що у вересні планується закриття кордонів для іноземців, а також заборона масових заходів з приводу святкування юдейського Нового року. Крім того, за пропозицією міністра внутрішніх справ, в Україні хочуть заборонити роботу розважальних закладів,зокрема, нічних клубів, дискотек.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні усі регіони в залежності від епідеміологічної ситуації поділили на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону, при цьому для кожної зони діють окремі обмеження. За останніми даними, в Житомирській області жовтий рівень епідемнебезпеки встановлено у трьох містах та 13 районах.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 22 травня запровадили другий етап виходу з карантину й почався так званий «адаптивний» карантин, під час якого епідемічну ситуацію в регіонах відстежували за трьома ознаками. 17 червня адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня, а потім ще на місяць – до кінця літа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантин зони адаптивний карантин уряд  
Матеріали по темі