Місто

Міська влада згадала про карантин: «День житомирян» проведуть на Михайлівській, без фуд-зони та великого концерту

4 September 2020, 10:55

«День житомирян» відбудеться лише на одній локації та без виступу гурту «Bе in Веаt» та співачки Jerry Heil.

Зміни в план святкування внесли 4 вересня на позачерговому засіданні виконкому.

«Всі заходи відбудуться на вулиці Михайлівській. Програмою передбачено розміщення тематичних фотозон, миттєве фото на згадку «Я житомирянин» та «Я житомирянка», kid-зона на літньому майданчику кінотеатру ім. Івана Франка, чеканка монет. З 17:30 до 20:00 передбачається виступ академічного ансамблю «Сонечко», нагородження до Дня підприємця України та Міжнародного дня благодійності, виступ естрадно-духового оркестру «Сурми Полісся», виступ вихованців спортивного клубу «Віраж», виступи вихованців вокальних студій та творчих колективів Палацу культури», - говорить начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.


Після засідання вона пояснила, що змінити масштаби свята вирішили у зв'язку з карантином, щоб не було великого скупчення людей.

«Ми вирішили все-таки скасовувати концерт, тому що попередньо передбачаємо, що буде велика кількість людей на самому заході. Буде онлайн-трансляція через YouTube-сторінку управління по зв’язках з громадськістю», - сказала Ілона Колодій.

Також у планах – встановлення нової декорації на пішохідній вулиці Михайлівській.

«Оновлена Михайлівська, хочемо осучаснити – буде декорація на початку Михайлівській. Це буде напис «Я люблю Житомир» на всіх мовах світу. Такого плану декорації є на вулицях Італії та Франції, я вважаю, що це має бути й у нас», - розповідає начальниця управління культури.

Світлодіодні літери у кількості 50 штук управління культури придбала за 165 тис. грн у ФОП Мальцева Ольга Юріївна: тендер був оголошений 14 серпня, договір з ФОП підписали 2 вересня.


Скріншот з тендерної документації

Колодій також зазначила, що бюджет святкування «Дня житомирян» цього року не перевищуватиме 100 тисяч гривень.

«Оскільки свято онлайн, ми це будемо робити в рамках бюджетних норм і за заощаджені кошти. Авжеж, це буде набагато менше, плануємо витратити 50-100 тис. грн, не більше», - зазначила начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Зазначимо, рішення про проведення 5 вересня культурного арт-фестивалю «День житомирян», який збираються зробити щорічним, ухвалили 31 серпня. Тоді начальниця управління культури Ілони Колодій розповідала, що на Михайлівській буде дитячою зоною, на Новому Бульварі розмістять фуд-корти, а біля кінотеатру «Жовтень» буде сцена і концерт, де заплановані виступи естрадно-духового оркестру «Сурми Полісся» комунального закладу «Палац культури» Житомирської міської ради; співачки Анни Кукси; гурту «Bе in Веаt»; української співачки Jerry Heil. На святкування збиралися витратити 300-400 тис. грн.

Нагадаємо, Коростенська міська рада скасувала традиційні масові заходи в парку Древлянському і закликала відзначити ХІІ Міжнародний фестиваль дерунів, який мав відбутися 12 вересня, вдома. Станом на вечір 3 вересня у Житомирі був встановлений «жовтий» рівень епіднебезпеки поширення коронавірусу, в Коростені – «помаранчевий».

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста: замість другої суботи вересня свято тепер має відбуватися у третю суботу травня. В 2020 році вперше мало відбутися святкування Дня Житомира у травні, але плани зіпсував коронавірусний карантин, житомиряни також не підтримали пропозицію влади відзначити цього року День міста у вересні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком фестиваль День житомирян Колодій  
Матеріали по темі