Політика

Моніторинг місцевих виборів у Житомирі: майже 80% містян готові прийти на виборці дільниці, мер та його партія в лідерах

16 September 2020, 16:42

Результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 13-17 серпня серед мешканців Житомира показали, що нинішній мер Сергій Сухомлин має підтримку більш ніж 50% житомирян, а за його партію «Пропозиція» готова проголосувати третина виборців.

Моніторинг цьогорічних місцевих виборів у Житомирі група «Рейтинг» оприлюднила 16 вересня.

Аудиторія: мешканці Житомира від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 800 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5%. Терміни проведення: 13-17 серпня 2020 р.

Жителі міста значно краще оцінюють місцевий стан справ, аніж загальну ситуацію в країні. Так, лише 21% вважають, що країна рухається у правильному напрямку, 66% – протилежної думки. Натомість 45% мешканців міста вважають, що справи у ньому йдуть правильно, попри це, 43% – протилежної думки.

35% опитаних вважають, що сьогодні країна найбільше потребує стабільності, 32% – що країні потрібні поступові зміни, 29% – за швидкі зміни у державі.

64% задоволені роботою міського голови, 28% – протилежної думки. Діяльністю міської ради задоволені 43%, не задоволені – 38%. Роботою громадського транспорту задоволені 46%, не задоволені – 44%. Освітніми закладами задоволені 38%, незадоволені – стільки ж, не змогли оцінити – 24%. Роботою поліції задоволені 26%, не задоволені – 56%. Найбільше невдоволення містяни висловлюють щодо роботи комунальних підприємств міста (ЖЕКи, благоустрій, освітлення тощо) та медичних закладів. Близько 70% опитаних дали негативні відгуки про їхню діяльність. Задоволені – близько 20%.

67% зазначили, що за час роботи діючого мера ситуація у місті покращилася, 24% вважають, що вона не змінилася, лише 6% побачили погіршення.

68% опитаних не проти, щоб діючий міський голова знову був обраний на цю посаду. Про необхідність обрання нової особистості говорили 26%.

78% висловили однозначну готовність взяти участь у місцевих виборах. Мобілізація виборців вища серед старшого населення.

У рейтингу до міської ради лідирує партія «Пропозиція» з рейтингом 39,7% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. Далі – партія «Слуга народу», яку готові підтримати 14,5%, «Опозиційна платформа – За життя» з показником 10,5%, партія «Батьківщина» – 9,3%, «Європейська солідарність» – 7,7%, Радикальна партія – 4,7%. Рейтинг інших політичних сил – нижче 3%. Не визначилися – близько 12%.

Серед кандидатів у мери лідером є Сухомлин Сергій: 64,0% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 6,9% готові підтримати Віктора Євдокимова, 6,1% - Олену Розенблат, 5,9% - Наталію Леонченко, і 4,2% - Людмилу Зубко. Рейтинг інших – нижчий 3%. Не визначились за кого голосуватимуть близько 10% опитаних.

Повністю результати моніторингу дивіться тут.

Що вдалося меру Сергію Сухомлину реалізувати зі своєї передвиборчої програми, з якою командою він йде на місцеві вибори та чи багато ворогів встиг нажити за п’ять років – читайте в інтерв’ю.

Нагадаємо, опитування проводилося в середині серпня, офіційна реєстрація кандидатів починається з 15 вересня й закінчується 25 вересня, голосування має відбутися 25 жовтня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, 15 вересня 2020 року мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що знає, хто замовляє проти нього «чорний піар», але в правоохоронні органи звертатися не збирається.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рейтинг опитування вибори кандидат. партія  
Матеріали по темі