Політика

​У магазинах депутата Житомирської міської ради продають пакети з логотипом партії мера

17 September 2020, 12:48

У Житомирі в магазинах «Полісся Продукт» продають пакети з написами «Пропозиція твого міста». Мережа магазинів належить Олександру Раковичу - депутату міської ради від Радикальної партії та потенційному кандидату від партії «Пропозиція».

Про це 17 вересня повідомляють на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

«Пакети лежать на касі. Їх пропонують покупцям як звичайні брендовані пакети з назвою магазину, тільки тут - назва «Пропозиція». Раніше на пакетах в магазині була надрукована назва «Полісся-Продукт», – йдеться у повідомленні.

Ціна пакету - 2.50 грн.

Пакет білого кольору, на ньому червоними та синіми кольорами напис «Пропозиція твого міста» і знак, схожий на відмітку, яку ставлять у виборчому бюлетені. Саме такі кольори і в партійній символіці.

Фото з сайту ОПОРИ

Олександр Ракович у коментарі ОПОРІ зазначив, що це не пакети з назвою партії. «Там немає партії «Пропозиція», там Пропозиція просто. Пропозиція твого міста. Слова “партія” там немає зовсім», – вважає Ракович.

Ситуацію прокоментували і в місцевій організації партії «Пропозиція».

«Оскільки Житомирська обласна організація ПП «ПРОПОЗИЦІЯ» ще не проводила зборів (конференції) з висування кандидатів у депутати та на посади сільських, селищних та міських голів, то в силу приписів пункту 3 частини 1 статті 22 та частини 1 статті 52 Виборчого кодексу України не являється суб'єктом виборчого процесу, а тому вимоги щодо розміщення перевиборчої агітації на неї в даний час не розповсюджуються», – розповіли в пресслужбі партії.

Спостерігачі ОПОРИ раніше фіксували і наліпки з написами «Пропозиція твого міста» на вхідних дверях магазину «Полісся-Продукт».


Нагадаємо, 3 липня голова фракції Радикальної партії Ляшка у Житомирській міській раді Олександр Ракович взяв участь у з’їзді новоствореної партії мерів «Пропозиція», одним із співзасновників якої є мер Житомира Сергій Сухомлин і від якої збирається балотуватись на посаду міського голови.

На початку вересня по місту були розміщені партійні білборди з прізвищем та іменем Олександра Раковича.

Фото зроблене 9 вересня 2020 року

На сайті партії "Пропозиція" Житомирщина зазначено, що Олександр Ракович є в складі команди партії.

Як повідомляв Житомир.info, генеральний директор ТОВ «Полісся-Продукт» Олександр Ракович на місцевих виборах 2015 року був обраний депутатом міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка. На місцевих виборах 2015 року у магазині «Полісся - Продукт» розповсюджували листівки про акцію «Радикальні ціни». Першим номером в списку партії Ляшка був Олександр Ракович.

В лютому 2016 року Раковича одноголосно переобрали головою Житомирської міської організації Радикальної партії Ляшка. У вересні цього ж року Олег Ляшко заявив, що Олександр Ракович звільнений ним з посади голови Житомирської міської організації РПЛ і виключений з лав партії за грубе порушення Статуту Радикальної партії. Втім, Ракович залишився керівником міської організації. 24 травня 2019 року Олександр Ракович, який очолює фракцію Радикальної партії Олега Ляшка, написав заяву про складання повноважень голови міської організації цієї партії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ракович партія пропозиція пакети магазин "Полісся-Продукт" 
Матеріали по темі