Місто

В житомирському мікрорайоні Хмільники збираються звести багатоповерхівку з доступним житлом, забудовника шукатимуть на конкурсі

18 September 2020, 11:39

Виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив конкурсну документацію та доручив УКБ провести конкурс з визначення забудовника для будівництва доступного житла – багатоповерхового житлового будинку на земельній ділянці по провулку Червоному, 41-а.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 18 вересня 2020 року.

«Затвердити конкурсну документацію з визначення забудовника для будівництва, реконструкції об’єктів житлового призначення, соціального та/або доступного житла Житомирської міської об’єднаної територіальної громади згідно з додатком. Провести конкурс з визначення забудовника для будівництва доступного житла – багатоповерхового житлового будинку на земельній ділянці, загальною площею 0,78 га (кадастровий номер 1810136300:07:020:0020) з цільовим призначенням: для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури», - зазначається в оприлюдненому 17 вересня проєкті рішення виконкому.

Управління капітального будівництва міської ради має оприлюднити оголошення про конкурс «не пізніше ніж за 30 календарних днів до дати проведення конкурсу на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради та в засобах масової інформації».

«Ми приймали регуляторний акт щодо порядку проведення відповідного конкурсу. Це, в першу чергу, стосується забезпечення житлом освітніх та медичних працівників Житомирської міської ОТГ, які вже тривалий час намагаються відстояти своє право на доступне житло. Рішенням виконкому було створено відповідну конкурсну комісію, яка напрацювала спільно з виконавчими органами міської ради конкурсну документацію, і це вже останній крок перед, власне оголошенням конкурсу», - пояснив перед голосуванням директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

Після цього всі шість присутніх членів виконкому проголосували за проєкт рішення.

Нагадаємо, 30 листопада 2016 року депутати Житомирської міської ради проголосували за відведення 4 га землі на проспекті Миру під будівництво кооперативних будинків для вчителів, медиків та військових. Рішенням міської ради від 25 травня 2017 року чотирьом житлово-будівельним кооперативам надали право користування земельними ділянками на вул. Богунська: ЖБК «Добробат», ЖБК «Житомир Освітній», ЖБК «Житомир Медичний» та ЖБК «Житомир Молодіжний». На сесії 31 жовтня 2019 року була пропозиція повернути землю у власність міста, бо ЖБК не почали будівництво на виділених земельних ділянках, КП «Центр інвестицій» надати в постійне користування ділянку площею 0,78 га на провулку Червоному, 41-а для будівництва багатоквартирного житлового будинку з соціальним житлом, але достатньої кількості голосів зазначені пропозиції не набрали.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2018 року Житомирська міська рада планувала провести земельний аукціон з продажу ділянки площею 0,78 га по провулку Червоному, 41-а зі стартовою ціною 6 млн 750 тис. грн, але торги не відбулися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком земля житло конкурс забудовник пров.Червоний  
Матеріали по темі