Місто

Бігуни долають дистанції Космічного напівмарафону в Житомирі, Полтаві та Києві

27 September 2020, 12:32

27 вересня понад 800 учасників V Космічного напівмарафону долають дистанції в 21, 10 та 5 кілометрів. Цьогоріч карантинні обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, внесли корективи в організацію забігів.

Атлети долають свої дистанції самостійно, їм не обов’язково стартувати від арки на майдані Корольова і там же фінішувати – кожен може вибрати собі маршрут до смаку, зафіксувати дистанцію та час.

«Сьогодні для нас незвичайний старт п’ятого Космічного напівмарафону, бо учасники долають дистанції кожен в себе на маршруті. О 9-ій годині відбувся символічний старт, який дав міський голова, але, знову ж таки, учасників було небагато, і кожен зараз біжить і долає свою дистанцію, свій маршрут самостійно. Загалом зареєструвалось більше 800 учасників. Це не тільки житомиряни, а й представники інших міст долають дистанції у своїх містах. Крім Житомира, такі локації є в Полтаві та Києві. Там теж вони відокремлені і написано, що це космічний напівмарафон. Тому Житомирський Космічний напівмарафон долають в різних містах, і це приємно, хоч трішечки і незвично для нас», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Результати забігів фіксуються за допомогою спеціального мобільного застосунку: учасники заздалегідь встановили його на свої мобільні телефони, результати відправляють на вказаний номер телефону, а організатори вносять їх до таблиці. Згодом будуть визначені і абсолютні переможці на дистанціях.

«Є такий фіксований додаток Strava. Оргкомітет прийняв рішення, що ми приймаємо результати з цього додатку. Є такі сучасні годинники, які дуже чітко синхронізуються зі Strava. Більшість бігунів бігають з годинниками, синхронізуються зі Strava, завантажують свій результат моєму колезі на номер телефону у Viber чи Telegram і все. Потім він опрацьовує результати, і вони є в списку учасників і в загальному протоколі також», – пояснює менеджерка компанії New Run Олена Дрозд.

Як у Житомирі розминалися та бігли учасники V Космічного напівмарафону – дивіться також у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році житомирський Космічний напівмарафон зібрав рекордну кількість учасників – 4,5 тисячі – і тривав два дні. 7 вересня на майдані Соборному були дитячі забіги, про це на нашому сайті є фоторепортаж та сюжет. Новинкою стало скасування вікових обмежень: дистанцію 100 метрів долали діти віком від 0 до 6 років, наймолодші «бігли» у візочках, або на руках у батьків. 8 вересня після нетривалої розминки о 9:00 стартували учасники найдовшої дистанції – напівмарафон 21 км. Переможець поділився своїми враженнями після фінішу. Нова пошта Космічний напівмарафон-2019 завершився «кольоровим забігом».

На сайті NewRun були відображені результати всіх забігів.

Житомир.info вів пряму трансляцію першого та другого дня Космічного напівмарафону-2019

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Космомарафон Космічний напівмарафон біг бігун змагання  
Матеріали по темі