Події

У Житомирі правоохоронці проводять слідчі дії в будівлі, де знаходиться недільна школа Михайлівського собору

2 October 2020, 11:54

У Житомирі вранці 2 жовтня працівники СБУ проводять обшуки в будівлі, де знаходиться недільна школа Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

В обласному управлінні Служби безпеки України пояснили, що разом з поліцією проводять слідчі дії.

«Співробітники управління СБУ разом зі слідчими ГУНП проводять певні процесуальні дії, в тому числі в приміщеннях, які знаходяться поруч з недільною школою по вул.Київська, 16. В цій будівлі, яка не належить собору, є квартири приватних осіб. Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, рішення щодо оприлюднення інформації про матеріали досудового розслідування приймає слідчий. Провадження не стосується церковних справ», - повідомила прессекретар управління СБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк.

Водночас керівник недільної школи Ніна Собкович запевнила, що дії правоохоронців не впливають на проведення занять.

«Школа працює в штатному режимі, можете прийти подивитися. Слідчі дії проходять не в школі, діти приходять, уроки йдуть», - сказала Ніна Собкович.

В головному управлінні Нацполіції в Житомирській області проведення слідчих дій поки не коментують.

З власних джерел редакції стало відомо, що обшуки пов’язані з Юрієм Бірюченком – місцевим меценатом, засновником благодійного фонду «Духовна освіта», який, зокрема, виділяв кошти на відновлення настінних розписів Свято-Михайлівського собору. Фонд зареєстрований за адресою вул. Київська, 16-а.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2014 року патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет приїхав у Житомирі освятити новозбудовану недільну школу Свято-Михайлівського кафедрального собору УПЦ КП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ обшук собор недільна школа  
Матеріали по темі