Здоров'я

Директор Житомирського ОЛЦ розповів, скільки коштують платні ПЛР-тести, чи є черга та кого тестують позачергово

6 October 2020, 15:36

Зіновій Парамонов підтвердив, що він виконує обов'язки директора обласного лабораторного центру. Про це він розповів 6 жовтня під час брифінгу для журналістів. За словами Зіновія Парамонова, саме він, а не Олександр Зарицький виконує обов’язки директора ОЛЦ.

«По нашій скарзі колективу перевіряла комісія з обласного управління Держпраці по завданню Держпраці України. Там теж є висновок, що були прийняті незаконні дії при відстороненні мене від роботи. Тому я законно повернувся на своє робоче місце. Як він (Олександр Зарицький, - ред.) може щось стверджувати? Цей акт був одним із актів рейдерства в нашому лікувальному закладі», - каже Зіновій Парамонов.


Під час спілкування з журналістами директор лабораторного центру повідомив, що установа опрацьовує усі матеріали, які надходять на тестування.

«Обласний лабораторний центр на сьогодні працює практично без черги. Якщо сьогодні в нас вранці є доставлені препарати, то вони всі будуть виконані. Якщо препарати нам доставлять після 4 години дня, після обіду, то цей препарат о 8-й годині ранку на наступний день вже буде в роботі. І на наступний день буде відповідь на нашому сайті в електронній таблиці, де кожен спеціаліст, якого цікавить цей хворий, в будь-якому районі отримає повну інформацію», - розповідає Парамонов.

Окрім зразків матеріалу, який направляють на дослідження з лікарень, лабораторний центр робить і платні ПЛР-тести на COVID-19.

«Ми відкрили окрему лабораторію в окремому приміщенні далеко від цього нашого корпусу, де є підготовлені люди. Через окремі ворота ми зробили вхід, де люди заходять. Немає ні черги, нічого. Є на сайті вивішений електронний запис. На сьогодні це 1370 гривень», - каже директор ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України.

Директор ОЛЦ також підтвердив, що існує певна категорія посадовців, серед яких і співробітники Житомирської ОДА, які мають право першочерговості під час тестувань.

«На сьогодні облдержадміністрація, органи поліції і ДСНС – це той склад людей, який на сьогодні повинні тестуватись позачергово», - розповідає Зіновій Парамонов.

За словами Зіновія Парамонова лабораторний центр поки не відчуває проблем із фінансуванням.

«Лабораторний центр на сьогодні фінансується з державного бюджету, але на сьогодні він фінансується ще й з фонду боротьби з COVID. Тест-системи, всі реагенти, які потрібні для проведення тестування, є дуже і дуже дорогими. Плюс 300% преміальних ми отримуємо. На тест-системи, на реагенти, на захисні засоби кошти в нас правда вже закінчуються, але так по всій Україні. Кабінет міністрів вже виділив додатково кошти. І на місяці в нас ще залишилось коштів на виплату 300% людям, які безпосередньо контактують з хворими. Ми постійно направляємо інформацію, які залишки в нас є і в Міністерство охорони здоров’я, і іншим органам, які контролюють це питання», - каже Парамонов.

Нагадаємо, 6 травня 2020 року до Житомирського ОЛЦ завітав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і розпорядився підготувати наказ про звільнення Зіновія Парамонова. Колектив Житомирського лабораторного центру назвав звільнення Парамонова «політичним» і підготував звернення до президента з проханням не допустити цього. Врешті Парамонов залишився на своїй посаді. Але 18 червня Віктор Ляшко знову приїхав до Житомира з наказами про припинення виконання обов’язків керівника закладу Зіновієм Парамоновим та призначенням нового в.о. директора. Тоді ж заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко запевняла, що Зіновія Парамонова не звільнять з роботи, а запропонують іншу посаду, а колектив скандував «Ганьба!».

Зазначимо, що з 3 липня 2020 року керівником Житомирського ОЛЦ зареєстрований Зарицький Олександр Михайлович – екскерівник комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров'я» Житомирської обласної ради Олександр Зарицький: 13 червня 2020 року він оприлюднив декларацію перед звільненням – 12 червня був останній день його роботи в центрі громадського здоров’я.


Як повідомляв Житомир.info, з 7 вересня Парамонов знову керує Житомирським ОЛЦ, бо Мін’юст визнав незаконним внесення в реєстр інформації щодо нового керівника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Парамонов лабораторний центр керівник санітарний лікар  
Матеріали по темі