Влада

Головний санітарний лікар України розпорядився звільнити керівника Житомирського обласного лабораторного центру Парамонова

7 May 2020, 15:18

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко дав розпорядження припинити виконання обов’язків в.о. керівника Житомирського обласного лабораторного центру Зіновія Парамонова. Найближчим часом обіцяють визначитись з новою кандидатурою в.о. керівника. Житомирська лабораторія не закривається на прийом зразків для ПЛР-дослідження і продовжує працювати.

Про це Віктор Ляшко 7 травня написав на своїй сторінці у Facebook.

«Минулого тижня отримав кілька сигналів, що в Житомирській області є проблеми з проведенням ПЛР-дослідження і що затримуються результати тестувань. У суботу в Житомир була відправлена комісія Міністерства охорони здоров’я, яка за результатами перевірки дала відповідні рекомендації. В.о. керівника Житомирського лабораторного центру пообіцяв взяти ці рекомендації в роботу та виправити помилки. Вчора мені повідомили, що нічого не змінилось і що в.о. керівника лабораторного центру був надісланий лист, що протягом 3 днів лабораторія не буде приймати зразки на дослідження коронавірусної хвороби.

Після дзвінка відразу поїхав в Житомирський обласний лабораторний центр. Поговорив із людиною, яка виконує обов’язки керівника, зустрівся із колективом лабораторного центру та головою Житомирської ОДА. Основна проблема – відсутність комунікації в.о. керівника лабораторного центру та всіх інших стейхолдерів (медичні заклади, ОДА, міська рада). Через це не вирішуються та накопичуються проблеми. Медичні працівники лабораторії молодці і працюють понаднормово вже кілька місяців. Питання стоїть тільки в самій організації процесу. Складні часи потребують складних рішень.

У період епідемії особливо.Зараз всі проблеми та питання мають вирішуватися як ніколи оперативно. І при всій повазі до досвіду та віку виконуючого обов'язки керівника Житомирського обласного лабораторного центру прийнято рішення дати розпорядження припинити виконання обов’язків людиною на яку вони були покладені. Протягом найближчих кілька днів визначимось із кандидатурою на яку покладемо тимчасове виконання обов’язків керівника лабораторного центру та головного державного санітарного лікаря Житомирської області, а після завершення епідемії COVID-19 оголосимо конкурс», – написав Ляшко.

Нагадаємо, 6 травня 2020 року Житомирський обласний лабораторний центр попередив керівників медичних закладів, що через завантаження лабораторії 7-9 травня не буде приймати матеріал на тестування коронавірусу методом ПЛР, окрім матеріалів від важкохворих на COVID-19 та малолітніх дітей.

У цей же день на початку позачергового засідання міськвиконкому мер Житомира Сергій Сухомлин висловив обурення щодо листа директора обласного лабораторного центру Зіновія Парамонова стосовно обмеження проведення ПЛР-тестування. Міський голова вважає, що Парамонова, який також є головним санітарним лікарем області, треба звільнити.

Як повідомляв Житомир.info, 7 травня на брифінгу в ОДА повідомили, що зразки, відібрані у хворих з підозрою на коронавірус жителів Житомирській області, перевірятимуть у лабораторних центрах інших регіонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Парамонов Ляшко лабораторний центр звільнення ОЛЦ 
Матеріали по темі