Політика

В Житомирі представники «Слуги народу» отримали більше половини посад голів ДВК, інші партії пишуть скарги

8 October 2020, 18:55

В Житомирі розподіл посад керівників дільничних виборчих комісій на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року призвів до скандалу та скарг від партій до Житомирської міської територіальної виборчої комісії.

Про це Житомир.info повідомили в Житомирській МВК.

«Вчора, 7 жовтня, відбулися засідання Корольовської та Богунської районних територіальних виборчих комісії, які мали сформувати склад дільничних комісії. В Корольовській ТВК відбулося голосування, на результати якого ми вже отримали скаргу від партії «Опозиційна платформа – За життя» про те, що там були порушення. А в Богунській ТВК представники партії «Слуга народу» зірвали засідання комісії. Справа в тому, що раніше керівний склад комісій (голова, заступник голови та секретар) розподілявся за квотним принципом, а зараз у новому Виборчому кодексі цієї норми немає, лише зазначено, що керівник склад комісії не повинен бути від однієї партії. І під час засідання Корольовської комісії проголосували за те, що з 57 дільниць на 36 голови дільничних комісії будуть від «Слуги народу», ще по кілька посад голів віддали партіям «За майбутнє», «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та «Сила і Честь», а іншим нічого. Сьогодні о 15:00 має відбутися засідання Богунської ТВК, бо вчора його зірвали, й там теж хотіли 36 посад голів ДВК з 64-х віддати партії «Слуга народу», а інші розподілити між трьома партіями», - пояснила член Житомирської міської територіальної виборчої комісії Тамара Яремчук.

Згодом до скарги ОПЗЖ додалася й скарга від партії «Пропозиція», яка вважає, що дії голови Корольовської ТВК порушили рівність прав місцевих організацій політичних партії та просить зобов’язати районну комісію провести повторне засідання.




Станом на 18:30 засідання Богунської районної у місті Житомирі територіальної виборчої комісії ще тривало.

Зазначимо, що обласну ТВК очолює представник партії «Слуга народу», заступник від ВО «Батьківщина», секретар від партії «Солідарність жінок України». В Житомирській міській ТВК голова від партії «Слуга народу», заступник від «Європейської Солідарності», секретар від ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, Житомир.info зробив аналіз партійних списків кандидатів в депутати Житомирської міської ради від 16 партій: частина 1, частина 2 та частина 3.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори комісія скарга ДВК  
Матеріали по темі