Здоров'я

​В області до помаранчевої зони потрапили 12 районів та чотири міста, в тому числі і Житомир

10 October 2020, 10:15

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 9 жовтня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. До помаранчевої зони потрапили 12 районів Житомирської області та 4 міста. 9 районів та одне місто – у жовтій зоні.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

«Крім того, з урахуванням наданих регіональними комісіями ТЕБ та НС пропозицій на територіях, де встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, встановлено обмеження з переліку, визначеного постановою Кабінету Міністрів № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”», – йдеться у повідомленні.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 12 жовтня 2020 р.

У Житомирській області «Помаранчевий» рівень встановлено у:

містах Житомир, Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський та у Бердичівському, Житомирському, Коростенському, Коростишівському, Лугинському, Любарському, Народицькому, Овруцькому, Олевському, Пулинському, Черняхівському, Чуднівському районах; (на епідемічній карті, затвердженій 1 жовтня, Житомир, Бердичів, Новоград-Волинський, Бердичівський, Коростенський, Народицький, Пулинський та Черняхівській були у жовтій зоні, Коростень був у зеленій)

«Жовтий» рівень встановлено в:

Житомирській області – у містах Малин та у Андрушівському, Баранівському, Брусильвському, Ємільчинському, Новоград-Волинському, Попільнянському, Радомишльському, Романівському, Хорошівському районах (Андрушівський та Радомишльський район станом на 1 жовтня були в зеленій зоні).

У зеленій зоні залишилися лише два райони області - Малинський та Ружинський.

Центр громадського здоров’я також оновив карту рівнів епідемічної небезпеки на територіях, визначені рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС від 9 жовтня 2020 року.

Рівні епідемічної небезпеки на територіях, визначені рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС від 09 жовтня 2020 року № 35, набирають чинності з 00.00 годин 12 жовтня 2020 року

16 вересня Уряд вніс зміни до карантинних обмежень: в «зеленій» зоні дозволи концерти, а в «помаранчевій» – культурні заходи.

Нагадаємо, згідно з рішенням Держкомісії з ТЕБ та НС від 1 жовтня до помаранчевої зони потрапили 7 районів Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9 жовтня за добу підтверджено хворобу в 260 жителів. Найбільше нових випадків COVID-19 зафіксовано в Коростені та Овруцькому районі. У двох лікарнях Житомира пацієнтами з підтвердженим діагнозом COVID-19 та з підозрами зайнято 90% ліжок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 зони карта помаранчева зона  
Матеріали по темі