Місто

У Житомирі не будуть закривати на карантин садочки, а канікули у школах розпочнуться за кілька днів до виборів

13 October 2020, 11:50

У Житомирі не закриватимуть на карантин дошкільні навчальні заклади. Також завчасно не відправлятимуть на осінні канікули учнів шкіл. Планується, що розпочнуться канікули з 22 жовтня.

Про це 13 жовтня під час брифінгу повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Всіх житомирян дуже хвилює питання, як будуть працювати школи і садочки. Ми не будемо закривати садочки. У нас на цей момент жодної дитини нема хворої в садочках. Було три дитини, все нормально, в нас нема проблем з функціонуванням дитячих садочків. Ці декілька місяців роботи дитсадків пройшли на непоганому рівні», – зазначив Сергій Сухомлин.

Він зауважив, що, попри рекомендації Уряду, канікули у школах Житомира не розпочнуться з 15 жовтня, оскільки є загроза того, що по завершенню канікул захворюваність на COVID-19 якраз сягне свого піку. Разом з тим, за кілька днів до проведення голосування на місцевих виборах, з 22 жовтня, школи мають бути звільнені під виборчі дільниці.

«Що стосується шкіл: ми розуміємо, що є рекомендації Кабміну, щоб припинити навчання з 15 жовтня, але ми розуміємо і те, що пік буде пізніше. Якщо зараз дітей відправимо на дистанційне навчання чи, як пропонується, на канікули раніше, то вони можуть вийти з тих канікул в самий пік. Тому нам краще протягнути як можна більше. Нам потрібно буде звільнити школи під виборчі дільниці по законодавству 22 жовтня. Тому до 21-го школи будуть працювати у місті Житомирі. Є у нас 40 людей, персоналу шкіл, які у цей час хворіють. Якщо захворів хтось у класі чи викладач, будемо ізолювати класи і переводити на дистанційну роботу, але загалом всі школи повинні працювати до 21 жовтня точно», – наголосив мер.

Нагадаємо, станом на 12 жовтня у Житомирській області на карантині перебували 22 школи і 12 садочків.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 13 жовтня 2020 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 8661 випадок коронавірусної хвороби. За останню добу виявили 197 нових інфікувань, зафіксували 4 летальні випадки: померли дві жінки та чоловік з Житомира, а також житель Бердичівського району. Загалом за період пандемії померли 153 особи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: канікули школа карантин садочок  
Матеріали по темі