Фоторепортаж

​У День Захисника на алеї Героїв на військовому кладовищі у Житомирі висадили 27 дубів. Фоторепортаж

14 October 2020, 10:48

14 жовтня, в День Захисників України, алея Слави Героїв на військовому кладовищі у Житомирі поповнилась ще 27 дубами. Дерева висадили в пам'ять про полеглих захисників.

За інформацією пресслужби Житомирської міськради, Алею Слави Героїв на Смолянському військовому кладовищі було закладено у 2018 році за ініціативи матерів загиблих учасників АТО та їх побратимів. Тоді висадили 55 дубів висотою 4-5 метрів, на кожен з яких рідні загиблих пов’язали стрічку з іменем загиблого воїна. На жаль, за два роки кількість загиблих та померлих внаслідок поранень військових поповнилася ще 27 Героями. Саме тому висадку Алеї пам’яті доповнили. І 14 жовтня 2020 року тут висадили ще 27 дубів.

Нагадаємо, рішення про висадку дубів на Смолянському кладовищі прийняли депутати Житомирської міської ради на сесії 28 вересня. Тоді на придбання саджанців дубів для висадки з іменними табличками загиблих з місцевого бюджету виділили 270 660 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня 2018 на Смолянському військовому кладовищі в Житомирі висадили алею із 53 дубів в пам’ять про загиблих Героїв російсько-української війни. Відеосюжет з висадки дубів на військовому кладовищі тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Смолянське кладовище військове кладовище алея Слави Героїв дуб АТО ООС День Захисника  
Матеріали по темі