Здоров'я

Житомирський обласний лабораторний центр заявляє про збільшення кількості ПЛР-тестувань до 1000 на добу

19 October 2020, 13:32

Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» збільшила кількість ПЛР- тестувань на COVID-19 до тисячі на добу.

Про це 19 жовтня повідомив сайт ОЛЦ.

«В області залишається складною епідемічна ситуація з коронавірусної інфекції. З метою збільшення обсягів ПЛР- тестувань населення Житомирської області в умовах прогнозованого росту захворюваності на COVID-19, обласним лабораторним центром застосовуються необхідні заходи. 16.10.2020 року лабораторним центром отримано автоматичну станцію для пробопідготовки (для екстракції нуклеїнових кислот), вартістю 950 000 грн. В присутності представника постачальника станція пройшла випробуваннята проведено навчання працівників лабораторного центру. 17.10.2020р. були тренувальні заняття для лаборантів - бактеріологів, під час яких фахівці здобули практичні навички щодо роботи з даною апаратурою. За останні 2 дні, завдяки використанню нової апаратури потужність вірусологічної лабораторії, збільшилась з 700 до 1000 досліджень на добу», - йдеться у повідомленні.


Фото Житомирського ОЛЦ

Крім того, заплановане відкриття вірусологічного підрозділу у Новоград-Волинському міжрайонному відділі обласного лабораторного центру.

«На базі лабораторного центру пройшли підготовку лікарі-бактеріологи та бактеріологи-лаборанти для роботи в цьому підрозділі. На даний час за кошти спецрахунку лабораторним центром вже закуплено певне обладнання та устаткування. Вирішується питання про придбання ламінарної шафи і до кінця жовтня 2020 року планується відкриття лабораторії потужністю до 150 досліджень на добу», - інформує обласний лабораторний центр.

Нагадаємо, на брифінгу 6 жовтня керівник ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров’я Зіновій Парамонов розповідав, що на відкриття лабораторії з діагностики COVID-19 методом ПЛР у Коростені та Новограді-Волинському потрібно 2,5 млн грн. Так Парамонов інформував, що ОЛЦ відкрив окрему лабораторію для здачі платних ПЛР-тестів, вартість одного становить 1370 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 19 жовтня у Житомирській області лабораторно підтверджено 10 096 випадків коронавірусної хвороби, з них 5511 одужали, 171 людина померла. За останню добу виявили 309 нових випадків COVID-19 – черговий антирекорд. З 00:00 19 жовтня 2020 року місто Коростень і 5 районів Житомирської області потрапили до червоної зони, а в решті міст та районів області встановлено
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОЛЦ тест лабораторний центр ПЛР коронавірус  
Матеріали по темі